Mooi! Plexiglas schilderij als wanddecoratie

De aankleding van de wanden door middel van wanddecoratie is heel bepalend in een woonruimte. Kies je voor een traditioneel schilderij of houd je meer van een spannende foto? Als je een combinatie van beide wilt, is een plexiglas schilderij een prachtig alternatief. Een plexiglas schilderij heeft een unieke glans waardoor de foto van de muur af spat. En door de veranderde lichtinval verandert de sfeer mee. De bijzondere foto is geprint op plexiglas. De drukkwaliteit is haarscherp en het materiaal is duurzaam en krasbestendig.

Wat is een plexiglas schilderij?

Bij een plexiglas schilderij wordt je foto afgedrukt op plexiglas, wat te vergelijken is met plastic maar dan duurzamer en kwalitatief hoogwaardiger. De foto op glas wordt middels een speciale printer en speciaal geprepareerde inkten afgedrukt op een kwaliteitsplaat plexiglas. Deze plexiglas plaat is vormvast en door de hoogwaardige kwaliteit kun je jarenlang genieten van jouw plexiglas schilderij. De intensiteit en beleving van een plexiglas schilderij valt met niets te vergelijken.

Op internet lees je over diverse termen als het gaat om printen op glas. Perspex, plexiglas en acrylglas komen vaak voorbij en betekenen allemaal hetzelfde: het gaat om sterk en transparant plastic. Dat plastic ziet er net zo uit als echt glas, maar het is een stuk minder breekbaar!

Printen van een plexiglas schilderij

Printen op glas werkt als volgt. Een foto wordt op de achterkant van een stuk plexiglas geprint. Over de foto wordt op plastic een witte laag aangebracht, omdat de printers de kleur “wit” niet kunnen printen. Het is ook mogelijk om dit niet te doen en de foto op plastic een transparante achtergrond te geven. Alle witte delen van de afbeelding worden niet mee geprint en blijven dus transparant. Wanneer de glasplaat dan voor een witte muur hangt, geeft dat een schitterend diepte-effect.
De reden dat een foto op de achterkant van het plexiglas wordt geprint, is omdat de voorkant een mooie glans heeft en dat is juist wat een foto op glas zo speciaal maakt.

Plexiglas schilderij van The Art of Interior

Wanneer je op zoek bent naar een galerij waardige wanddecoratie zit je met de collectie van The Art of Interior goed.
Deze high-end collectie is in samenwerking met diverse bekende topfotografen en kunstenaars tot stand gekomen en wordt continu aangevuld. Dankzij hun jarenlange ervaring en een sterk netwerk slagen zij er keer op keer in een unieke collectie te presenteren.
Er is een breed scala aan stijlen beschikbaar waaronder pop-art, urban art, animals en landscapes.

Door middel van hun speciale techniek wordt het schilderij op een briljante wijze weergegeven en krijgen de kleuren een intensiteit die je niet vaak zult zien.
Tevens kun je kiezen om het geprinte kunststuk met siliconen te verlijmen op een aluminiumplaat, ook wel dikbond genoemd. Het aluminium profiel zorgt voor stabiliteit en is voorzien van een uniek, maar eenvoudig bevestigingssysteem. Hierdoor lijkt het plexiglas schilderij als een echt kunststuk te zweven in je interieur. Kortom, een echte eye-catcher die familie en vrienden vol bewondering zullen aanschouwen.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Rinko De Jong), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.