Hoe kun je in jouw huis wonen en het tegelijkertijd verkopen?

U wilt dat uw huis voor de hoogste prijs wordt verkocht, maar u moet er toch in wonen. Uw huis is altijd een toevluchtsoord geweest, uw persoonlijke ruimte. Maar als dat bord met “Te koop” op het gazon aan de voorkant uitgaat, moet u bereid zijn alles op te ruimen. Gretige makelaars zullen in de rij staan ​​om door uw voordeur te stormen, en vreemden zullen tijdens open huizen door elk hoekje en gaatje kammen. Een makelaar Haarlem, Rotterdam of Amsterdam zullen allemaal snel het huis willen verkopen door de competitieve markten in deze steden en de gunstige verkoopprijzen.

Dit alles zal gebeuren terwijl u probeert uw leven zo normaal mogelijk voort te zetten. Bereid je voor op je nieuwe, hectische leven in een monumentaal huis met de volgende tips.

Begin direct met inpakken

Op dit moment heb je waarschijnlijk minder dan 120 dagen in huis. Houd er rekening mee dat u de komende maanden niet veel van de ruimte verslindende items nodig zult hebben die momenteel uw kamers en kasten vullen. Dus als het mei is en je die winterkleren de komende maanden niet nodig hebt, pak ze dan in!

Het geheim om een ​​huis rommelvrij te krijgen, is het verwijderen van de dingen waar u zonder kunt leven terwijl uw huis op de markt is.

Bewaar het, verkoop het, gooi het weg of schenk het

Werk terwijl u aan het inpakken bent aan het opruimen en weggooien of doneren van dingen die u niet langer nodig hebt. Het geeft u niet alleen een voorsprong bij het verhuizen

– kopers waarderen extra ruimte bij het zoeken naar huizen.

Hoe voor de hand liggend het ook lijkt, een koper zal van nature worden aangetrokken en meer betalen voor een huis dat aanvoelt alsof het extra ruimte heeft dan voor een huis dat met spullen aan het plafond is geladen.

Word brandschoon

Geen motivatie om elk spinnenweb van de plafondventilator te verwijderen of de vloer te schrobben? Een schoon huis kan u $ 5.000 tot $ 10.000 opleveren bij de verkoop van uw huis. Streef naar de perfectie van een vijfsterrenhotel bij het schoonmaken van gootstenen, glas, spiegels, ramen en toiletten.

Behoud uw privacy en veiligheid

Mensen zullen door je lades, kledingkasten en medicijnkasten kijken tijdens een open huis. Zorg ervoor dat uw makelaar erop staat dat klanten niet overal naar binnen mogen kijken of dat bezoekers de volledige vrijheid beleven tijdens een open huis. Bewaar niets in huis waarvan u niet wilt dat iemand anders het kan zien en bescherm uw waardevolle spullen:

  • Bewaar post, persoonlijke documenten en waardevolle spullen in kluizen;
  • Sluit alle medicijnflessen op recept af of verwijder ze;
  • Schakel wachtwoorden in op uw computers en laptops thuis;
  • Controleer nachtkastjes en andere ruimtes waar u gewoonlijk iets van geldelijke of sentimentele waarde plaatst. Sluit het bij twijfel af;
  • Stuur uw huisdieren op vakantie.

Wanneer u een huis bijvoorbeeld in Haarlem te koop aanbiedt en de foto’s maakt voor de online aanbieding, moet u met vrienden en familie afspreken om uw huisdieren voor een dag mee te nemen. Kom op de openingsdag, wanneer uw huis op de markt komt en de open huizen en vertoningen beginnen, plan dan om uw huisdieren ergens anders aan boord te nemen. En vergeet ook niet om de schaaltjes, het speelgoed en de bedden voor huisdieren op te bergen. De aankoopmakelaar in Haarlem kan u ook helpen bij het geven van tips wanneer de geïnteresseerde verkopers op bezoek komen.