Geen idee wat voor type vloer je moet nemen? Lees hier 3 tips tot het komen van de perfecte vloer!

Je bent net verhuisd en bent druk bezig met het inrichten van je woning of je hebt behoefte aan verandering in je huidige woning. Alleen door het aanbod weet je niet meer waar je moet beginnen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je soms inspiratieloos bent en niet weet hoe je het aan moet pakken. Wij hebben om deze reden een aantal tips op een rijtje gezet, die je een inzicht geeft hoe je tot de perfecte vloer komt die past bij jouw interieur!

1. Analyseer en profiteer!

Het belangrijkste dat als eerst moet gebeuren is het analyseren van de ruimte waar je de vloer wilt plaatsen. Meten is weten! Noteer goed de grootte van de kamer, en vergeet niet de afwijkende gedeelten van het vloeroppervlak. Dit gaat zeker invloed hebben om het type tegel- of parketvloer je wilt plaatsen. Wat ook niet mag ontbreken is of je onderburen hebt of niet. Het is dan mogelijk om een geluiddempende vloer te plaatsen, die de onderburen zeker op prijs stellen!

2. Kleuren die je opfleuren

Een verlengstuk van het onderdeel analyseren van je woning, is het in kaart brengen welke kleuren in de ruimte gebruikt zijn. Te veel dezelfde kleuren zorgt voor eentonigheid waardoor het heel saai wordt. Probeer daarom zo goed mogelijk te spelen met primaire en secondaire kleuren, die er voor zorgen dat het doel van de ruimte tot zijn recht komt. Wil je een warmte en kracht creëren of vrolijk en veilig?

3. Type vloeren die je ontroeren

Er zijn veel soorten vloeren die je gebruikt worden. Ga je voor een natuurlijk effect? Dan is misschien een laminaat vloer met natuurlijke patronen ideaal voor je. Dit geeft je een warm en gezond gevoel door de prachtige houtstructuren die erop te zien zijn. Daarnaast zijn er diverse tegelvloeren beschikbaar die past bij jouw smaak. Wellicht vervult een pvc-vloer wel jouw wensen en behoeftes. Een pvc-vloer bestaat uit een flexibel type kunststof. Dit zorgt ervoor dat het een houtvrije vloer is, maar wel de patronen hebben van een houtenvloer.

Houten vloeren
Houten vloeren