4 tips om jouw thuiswerkplek leuk in te richten

Werkplek thuis creëren
Werkplek thuis creëren

Heb jij een plek thuis waar je lekker ongestoord kunt werken? Heerlijk! Een eigen home office is vandaag de dag geen overbodige luxe meer. Toch is een thuiswerkplek niet altijd even fijn als de plek die je op kantoor hebt. Wil jij thuis jouw eigen kantoor inrichten? Volg dan onderstaande tips.

1. Zorg voor een goede stoel

Tijdens het werken is een juiste houding erg belangrijk. Het lijkt misschien wel dat je prima op een eetkamerstoel kunt werken, toch is niets minder waar; op den duur zul je last krijg van je rug en/of nek. Daarom is het goed om te kiezen voor een degelijke bureaustoel. Er zijn bureaustoelen die de rug extra ondersteunen. Kies voor een ergonomische stoel.

2. Kies voor groen

Groen in de vorm van een plant of bloemen zorgt niet alleen voor dat extra beetje gezelligheid. Een plant in je thuiskantoor heeft ook een positieve werking op je concentratie en gezondheid. Planten zuiveren de lucht in je kamer. Daarnaast zorgen planten ervoor dat je minder stress ervaart. Vooral een plantje op je bureau zorgt voor een kalmerend effect. Daarnaast zorgen planten ervoor dat je productiever bent.

3. Zorg voor voldoende daglicht

Plaats je bureau bij een raam, zo zorg je voor natuurlijk licht. Maar omdat het aantal uren daglicht met name in de wintermaanden beperkt is, is het ook goed om te investeren in geschikte verlichting. Zo staar jij nooit alleen naar het licht van je laptop, wat slecht kan zijn voor je ogen.

Heb jij voldoende daglicht tijdens het werken, zorg er dan voor dat je ook een goede zonwering hebt. Wanneer de zon weer meer gaat schijnen, kan dit irritant zijn tijdens het werken. Met een rolluik of zonwering kun je het daglicht dan regelen.

4. Bescherm je vloer

Werk jij toch eigenwijs op een eetkamerstoel? Dan zorgt dit voor meer schuiven met je eetkamerstoel. Tijdens het werk kan dit geluid als storend worden ervaren. Daarnaast kan het schuiven ook voor krassen in de vloer zorgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Kies dan voor zwenkwielen voor stoelen. Deze stoelwielen plaats je makkelijk onder ieder soort stoel. Zo maak je van jouw eetkamerstoel binnen een handomdraai een bureaustoel.

Wij hopen dat je met deze 4 tips jouw home office nog gezelliger en efficiënter kunt inrichten. Hou vol daar!