Een paar tips om de juiste hanglampen voor uw huis te vinden

Sfeervolle eettafel hanglamp
Sfeervolle eettafel hanglamp

In dit blog lees je over kleuren, materialen en locaties voor hanglampen. Waar komen hanglampen het beste tot hun recht? Wat zijn de laatste trends? In dit blog gaan we hier verder op in.

  1. Beslis de locatie en het doel van het kopen van een hanglamp;
  2. Bepaal de stijl van hanglampen die bij uw huis passen.

Hanglampen kunnen van verschillende soorten zijn, maar er zijn 3 hoofdstijlen die bekend zijn in Nederland. Kies de stijl die bij uw huis past, of aan de specifieke locatie:

  1. Traditioneel;
  2. Hedendaags;
  3. Overgang.

Materiaal en stijlen

Het materiaal van de hanglampen is van essentieel belang om een keuze te maken welke hanglamp je uiteindelijk gaat kopen, een paar van de soorten materiaal worden hieronder opgesomd:

1. Keramiek brengt een mooie, handgemaakte authenticiteit in je interieur – en een echt fantasierijke manier om ze te gebruiken is in een hangende plafondlamp.

2. Als het gaat om hangende hanglampen die echt een duidelijk, gedurfd, elegant statement maken, gaat er niets boven het glas.

3. Metaal is het beste om op een eenvoudige manier warm, boterachtig licht over de plek te verspreiden.

4. Een kristal stijl kan op een groot aantal formaten en vormen van frames in verschillende materialen worden geplaatst, maar ze hebben allemaal één gemeenschappelijke noemer: kristallen stukjes.

5. Stoffen tinten zijn erg aantrekkelijk en creëren een zachtere en huiselijke uitstraling dan alternatieven van metaal of glas. Stof kan ideaal zijn voor een slaapkamer of een andere lounge-achtige ruimte die rustig en kalm is.

6. Er bestaan ​​ook hangende kappen van hout en bamboe en kunnen een goede uitstraling geven in een landelijke of landelijke omgeving. Deze materialen kunnen ook goed werken voor een hut.

7. Acryl is de laatste tijd op grote schaal teruggekomen, met ontwerpers die de veelzijdigheid van het materiaal omarmen.

8. Als materiaal voor verlichting heeft hars ook een aantal zeer speciale eigenschappen die het onderscheiden van meer traditionele materialen zoals hout en koper. Het is kneedbaar, dus we kunnen experimenteren met ongebruikelijke, bijna organische vormen.

9. Roped armaturen zien er geweldig uit in de meeste ruimtes en zijn van nature stijlvol. Veel van deze armaturen zijn verweerd.

Hulp bij het uitkiezen van jouw landelijke hanglamp

Het kan lastig zijn om een hanglamp te vinden die goed bij uw interieur past. U hebt misschien al besloten dat u een landelijke hanglamp wilt, en niet voor een industriële hanglamp, landelijke hanglamp of moderne hanglamp gaat. Omdat de zoektocht naar de perfecte hanglamp moeilijk kan zijn, hopen wij dat bovenstaande adviezen u verder hebben geholpen naar uw hanglampen wens.