Hoe kun je een airco subtiel integreren in je interieur?

Op warme zomerdagen is het erg prettig om een airco in huis te hebben. En hoewel het allereerst van belang is dat de airco je woning goed kan verkoelen, is het fijn als de airconditioning ook goed in je interieur past. Gelukkig komen er steeds meer airco’s op de markt die je subtiel in je interieur kunt integreren. Ook kun je ervoor kiezen om juist een design te kiezen dat een blikvanger wordt in de kamer. Zo kun je van een aangename temperatuur genieten, zonder dat het afbreuk doet aan je inrichting.

Subtiel aanwezig of goed verborgen

Als je wel graag een airco in huis wil, maar het niet teveel op moet vallen in je interieur, dan heb je de keuze uit verschillende opties. Waar jij het beste voor kunt kiezen, is afhankelijk van jouw woning en wensen.

Wandmodel

Als je een airco subtiel wil integreren in je woning, dan is een wandmodel vaak niet de meest geschikte optie. Hoewel je tegenwoordig de keuze hebt uit veel verschillende designs, zullen de meeste wandmodellen wel duidelijk aanwezig zijn. Als je kiest voor een mooi designmodel hoeft dat helemaal niet erg te zijn. Als je toch graag een wandmodel airco wil, kies dan een model dat aansluit bij jouw inrichting. Op een witte muur zal een witte airco niet zo erg opvallen. Op een grijze muur valt een witte airco juist wél op. Kies dan liever een donkergekleurde airco.

Inbouwmodel

Een inbouwmodel airco is de perfecte keuze als je de airco niet teveel wil laten opvallen. De airco wordt dan (bijna) volledig weggewerkt achter een wand of het plafond. De airco zal dan dus zeker niet meer opvallen in je woning. Een nadeel van een inbouwmodel is dat het inbouwen een flinke ingreep is. Daarom zijn inbouwmodel airco’s erg populair voor nieuwbouwwoningen. Ook als je toch al een renovatie gepland had staan, kun je een inbouwairco in je plannen meenemen. Is dat niet het geval? Dan is het vaak beter om een wandmodel of plafondmodel te kiezen.

Plafondmodel

In plaats van dat je de airco aan de muur hangt, kun je er ook voor kiezen om een airco aan het plafond te bevestigen. Als je een verlaagd plafond hebt, is het mogelijk om de airco in het plafond weg te werken, waardoor je alleen een roostertje zult zien. Als je geen verlaagd plafond hebt, is dit helaas niet mogelijk. Dan kun je wel nog steeds voor een plafondmodel kiezen, maar deze zal wel meer opvallen.

Airco’s in een design jasje

In plaats van dat je de airco zoveel mogelijk probeert te verhullen, is het ook mogelijk om de airco juist onderdeel te maken van het interieur. Kies een stijlvol exemplaar dat mooi in jouw woning past en geniet van het mooie uiterlijk en de koele lucht.

Kleur

De meeste airco’s zijn nog steeds wit, maar er zijn tegenwoordig ook veel modellen in andere kleuren verkrijgbaar. Zwart, grijs en rood zijn erg populaire kleuren. Kies een afwerking die het beste in jouw interieur past.

Afronding

Veel airco’s hebben een rechthoekig uiterlijk en een platte voorkant. Er zijn echter ook modellen met een prachtig afgeronde voorkant. Dit geeft de airco direct een modern uiterlijk.

Vierkant

Behalve rechthoekige en afgeronde airco’s, zijn er ook vierkante modellen verkrijgbaar. Zo zijn er vierkante modellen met ingebouwde LED verlichting, maar zijn er ook airco’s die het uiterlijk van een fotolijst hebben.

Strak en modern

Heb jij een strak en modern ingericht huis? Dan is een airco die hier op aansluit ook wel fijn. Een airco met strakke lijnen past dan perfect. Kies bijvoorbeeld een stijlvol zwart model of ga voor schitterend zilver.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Marc Williame), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.