Geen nieuwe keuken kopen? Kleine veranderingen met grote resultaten

Gedateerde keukens kunnen een doorn in het oog worden. Is het budget er niet voor een renovatie of montage van een nieuwe keuken, ga dan zelf aan de slag. Gedateerde keukens kun je op eenvoudige wijze een nieuw leven inblazen. Het veranderen van details als de fronten van je keukenkastjes, handgrepen of zelfs wandtegels kunnen jouw keuken snel de gewenste upgrade geven. Het kost je niet veel geld, en toch oogt je keuken ineens weer eigentijds. Koop hierbij wat moderne accessoires die aansluiten bij de behoefte van deze tijd.

De keuken een visuele opfrisbeurt geven is zo gedaan en voor iedereen haalbaar. Wij vertellen je er meer over; met kleine veranderingen kun je namelijk al een hoop bereiken!

Koop nieuwe accessoires voor in de keuken

Nieuwe accessoires en apparatuur in de keuken kunnen jouw woonruimte al een flinke update geven. Het zijn apparaten of accessoires voor dagelijks gebruik, zoals een blender, keukenmachine of heb je weleens gedacht aan een leidingwaterkoeler (watercooler)? Perfect voor als je van gekoeld water houdt en een trendy object in je keuken wil hebben staan. Een paar nieuwe lampen en de juiste indeling van jouw potten en pannen kunnen er ook al voor zorgen dat je nog wat langer met je huidige keuken kunt doen.

Kleur keukenkastjes veranderen

De keukenkastjes zijn leidend wat betreft de uitstraling van je keuken. Meestal zijn de keukenkastjes zelf nog helemaal prima, maar doet de kleur niets meer voor de keuken. Afhankelijk van het type front (hout of fineer) kun je optioneel kiezen voor het veranderen van de fronten of juist een kwast verf over de kastjes halen. Je keuken krijgt zo een compleet nieuwe uitstraling en je hebt budget- proof jouw keuken gerenoveerd. Ook handgrepen zijn eenvoudig te veranderen.

Maar ook de wandtegels zijn te verven met tegelverf – wat permanent blijft zitten. Eerst breng je altijd een grondlaag aan, alvorens je met de tegelverf aan de slag gaat.

Breng een nieuwe spatwand aan

De spatwand is vaak de op één-na grootste zorg in de keuken. De spatwand wordt na jaren gebruik namelijk viezig en dit vastgekoekte vuil gaat er niet zo makkelijk meer vanaf. Je kunt simpelweg tegels plaatsen op je spatwand, maar wist je dat er veel nieuwe trends zijn? Zo is het onder andere populair om een spiegelwand te plaatsen. Deze spiegelwand kun je op maat bestellen en eenvoudig vastmaken. Met bovenstaande tips creëer jij een gezellige keuken die er weer modern uit ziet. Succes met het renoveren van de keuken!