Tips bij het creëren van een industriële sfeer

Is jouw interieur aan een nieuwe look toe? Of is jouw horecazaak na de corona-crisis wel toe aan een beetje verandering? Dan kan een industriële sfeer in huis voor jou wellicht een goed idee zijn. De industriële stijl kenmerkt zich door de fabrieksindustrie van de vorige eeuw. De harde materialen worden gecombineerd tot een geheel wat modern en uniek overkomt. Wil jij een industriële sfeer in huis of in jouw bedrijf? Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je dit moet aanpakken.

Meubels die perfect aansluiten bij een industriële look

Of je nu in jouw nieuwe café een industriële look wilt creëren of thuis: er zijn bepaalde meubels die automatisch bijdragen aan dit gevoel. Wat dacht je van een oude klok uit het fabriekstijdperk? Deze klokken zijn perfect voor boven de bar zodat jouw gasten precies weten hoe laat het is (en dat op een trendy manier!). Verder zijn er nog meer meubels die bijdragen aan de sfeer in jouw horecazaak of woonkamer, zoals:

Lockers: lockerkasten zijn niet alleen praktisch voor in jouw bar, café of zelfs restaurant, stalen lockers dragen ook nog eens bij aan de sfeer. Voor in huis zijn lockers uniek en speels: in de hal kunnen jouw kinderen en bezoek hun jas en overige spullen kwijt.

● Banken van donker leer: een bank van leer is niet alleen praktisch, als je een bank in een donkere leren kleur koopt draagt deze bij aan de industriële look en feel in huis.

Accessoires die bijdragen aan een industriële look De industriële stijl kenmerkt zich door donkere kleuren, veel gebruik van staal en de robuuste look van meubels. Als je eenmaal meubels in huis hebt die een industriële look brengen, is het natuurlijk van belang om deze perfect te matchen met accessoires. Je kunt bijvoorbeeld denken aan stalen lampen waar je de gloeilamp kunt zien, maar ook aan een kunstwerk met bakstenen. Een bakstenen muur is sowieso een goed idee als het gaat om de industriële stijl!