Tips om je energierekening te verlagen

Tips energierekening verlagen
Tips energierekening verlagen. Foto: pixabay

Zoek je naar mogelijkheden om meer geld over te houden aan het eind van de maand? Er zijn verschillende opties om de energierekening te verlagen. Wanneer heb je bijvoorbeeld voor het laatst bekeken, of je bij de goedkoopste energieleverancier zit? Er zijn handige online tools te vinden, waarmee het vergelijken van de energietarieven bij verschillende partijen heel eenvoudig is. In dit artikel vind je nog een aantal tips, die je helpen je energierekening te verlagen!

Aanrader: vergelijk energie aanbieders via Ikvergelijkonline.nl om gegarandeerd te besparen op je energierekening!

Tip 1: zorg voor een betere isolatie thuis

Niet alleen wil je energie tegen een zo gunstig mogelijk tarief afnemen. Ook wil je zo min mogelijk energie verbruiken! Een van de oplossingen om je energieverbruik terug te dringen, is de keuze voor een verbeterde isolatie in huis. Kies bijvoorbeeld voor een extra laag met isolatiemateriaal tussen de dakbedekking en het houtwerk van je dakconstructie. Of ga voor het isoleren van de spouwmuur. Het feit dat je energieverbruik afneemt, maakt dat je de investering in een verbeterde isolatie snel terugverdient. Zeker als je gebruik maakt van subsidies.

Tip 2: kijk goed naar het energielabel van apparaten

Naast de mogelijkheid om de isolatie thuis te verbeteren, is het verstandig om naar het energielabel van apparaten te kijken. Des te groener het label, des te minder energie verbruikt het apparaat ook. Houd er rekening mee, dat het energielabel dit jaar verandert. Een energielabel van twee tot drie jaar terug is hierdoor niet of lastig te vergelijken met een label wat tegenwoordig aan apparaten hangt.

Tip 3: wek zelf groene energie op

De meest populaire optie om je energierekening te verlagen is de keuze voor groene energie. Kies bijvoorbeeld voor een dak vol met zonnepanelen. Zo wek je een groot deel van de benodigde energie zelf op. Iets wat een flinke besparing oplevert! Het kan verstandig zijn om de zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij. Het maakt het mogelijk om opgewekte groene stroom tijdelijk op te slaan.