Start een woonblog met deze tips!

Ben jij een gepassioneerd interieurliefhebber en zou je jouw inzichten, foto’s en ideeën hierover graag met anderen online willen delen via een woonblog? Hier zijn wat tips voor hoe je gemakkelijk een woonblog kan starten, hoe je de website kan opzetten en tips hoe je het voor jezelf overzichtelijk houd!

Wat wil je met je blog doen?

Het is heel erg logisch dat jij twijfelt, wil ik wel een blog of niet? Als je er al heel lang over twijfelt en het eigenlijk ook al lang wilt is het simpel, gewoon starten! Bedenk een leuke naam voor jouw blog. Wees hierbij zo origineel mogelijk en let erop dat het te maken heeft met het woonblog. Zorg dat je naam uitstraalt wat jij op je blog zal delen. Omdat je misschien al een tijd twijfelde, heb je vast al wat inspiratie opgedaan.

Zodra jij de stap hebt ondernomen om een website te starten en je passie daar op te delen, wordt het kiezen tussen alle verschillende onderwerpen waar jij over wilt schrijven. Alle onderwerpen komen natuurlijk aan bod op jouw blog, alleen in heel veel verschillende post. Bepaal dus waar je mee wilt beginnen.

Een naam voor je blog

Heb jij een leuke en originele naam bedacht en wil jij weten of die al bestaat? Dan kan dat zeker. Doe hiervoor een domeinnaamcheck en kijk na of jouw originele naam voor je woonblog al bestaat.

Weet jij niet zo goed hoe je een website moet maken en samenstellen? Maar gebruik van hosting service! Zij zullen jou begeleiden in alle stappen om voor jou en zo mooi mogelijke website te maken. Naast dat zorgen ze er ook voor dat jouw website goed beveiligd is en niet zomaar op in te breken valt. Dan weet je zeker dat jij de enige bent die in de website kan.

Schrijven, schrijven, schrijven

Als dit allemaal geregeld is kunnen we gaan beginnen met het schrijven. Je zult vast al een lijst gemaakt hebben met alle onderwerpen die jij wilt vertellen op jouw blog. Zet deze op een rijtje en kijk welk onderwerp jij wanneer wilt delen. Een goede tip hierbij: Kies een standaard tijdstip in de week, of per dag wanneer jij wat post. Zo weten jouw lezers wanneer ze kunnen uitkijken naar een nieuw stuk!

Alleen maar tekst is ook saai, maak daarom zelf leuke en originele foto’s, zorg dat deze foto’s op jouw woonblog allemaal in dezelfde stijl zijn, wat vervolgens met elkaar zal matchen! Ook via social media kan je leuke post zetten over jouw blog, veel mensen zullen er op deze manier bij komen!

Blijf de trends in de gaten houden

De belangrijkste tip misschien wel, blijf jezelf innoveren door steeds nieuwe trends mee te nemen in jouw woonblog! Er valt altijd nog veel te leren en te schrijven. Een andere goede tip is om te blijven doorzetten. Als dit echt een passie is dan ga je vanzelf bij andere opvallen. Hoe snel dit gaat is niet te zeggen, maar zolang jij vertrouwen houdt in de blog en jezelf komt het allemaal goed.