De visgraatvloer: wat maakt deze vloer zo populair?

Tegenwoordig is de visgraatvloer in opkomst. Je hoort steeds meer mensen erover praten. De reden waarom veel mensen voor dit type vloer kiezen, is dat het vele voordelen met zich meebrengt. Er zijn meerdere uitvoermogelijkheden, zoals de visgraatvloer van PVC, maar de vloer is ook tijdloos te noemen. Redenen waarom deze vloer nog meer populair is, zullen in dit artikel aan bod komen.

Een vloer met ambiance voor ieder interieur

Een visgraatvloer zorgt voor een sfeervolle uitstraling van je interieur; welke stijl interieur je ook hebt. De houtlook en het patroon voegen ambiance toe aan je woning. Een visgraatvloer zorgt voor decoratie en in combinatie met erbij passende meubels zorgt het voor een warm en uniform geheel.

Vloerverwarming compatible voor een duurzame woning

Tegenwoordig besteden veel mensen aandacht aan duurzaamheid in hun woning. Een manier om duurzamer te leven, is door het gebruik van aardgas terug te dringen. Dit kan middels vloerverwarming en deze soort verwarming is prima geschikt onder een visgraatvloer. Vloerverwarming is efficiënt en energiezuinig voor in je sfeervolle huis. Vooral de visgraatvloer van PVC past goed bij vloerverwarming.

Jouw unieke vloer kan bewerkstelligd worden

Een visgraatvloer kun je geheel naar je eigen stijl ontwerpen. Het patroon is herkenbaar, maar dat houdt niet in dat iedere vloer gelijk is. De kleuren, materialen en het formaat van de planken kan verschillen ervoor zorgend dat je vloer toch een uniek karakter krijgt. Daarbij kan door de formaat van de vloerplanken een visgraatvloer in elk type woning geplaatst worden.

Meerdere materialen mogelijk bij een visgraatvloer

Een visgraatvloer is tijdloos te noemen. Door de verschillende materialen die toegepast kunnen worden, heeft de vloer een chique uitstraling die past binnen veel woningstijlen. Je kunt kiezen uit een houten vloer, die met een speciale slijtvaste afwerking ook tegen een stootje kan. Een visgraatvloer van PVC is daarentegen een duurzame, waterbestendige en vuilafstotende vloer, die door zijn toplaag met houtdessins in natuurlijke kleuren ervoor zorgt dat je vloer oogt alsof die van hout is maar met de voordelen van kunststof. Kijk gerust eens op VloerXL voor de verschillende mogelijkheden voor PVC en laminaat.