6 geweldige manieren om je interieur te versieren met planten

Bloemen cadeau sturen
Bloemen cadeau sturen

Voor het grootste deel is interieurontwerp precies wat het zegt dat het is – een manier om de binnenkant van de structuren waarin we leven en werken te creëren en te beheren, zodat ze zowel visueel als fysiek comfortabel en aangenaam voor ons zijn. Het is interessant en misschien een beetje ironisch om op te merken hoeveel van dat proces afhangt van de hoeveelheid buiten die we met ons mee kunnen nemen. Houten meubels, stenen afwerkingen en zelfs dierenhuiden op vloerkleden en kussens zijn allemaal kleine knipogen naar het buitenleven waar we ons graag mee omringen als we binnen zijn.

Als het gaat om een ​​goed ontwerp – of het nu thuis of op kantoor is – mag u nooit onderschatten hoe belangrijk het is om planten te hebben als onderdeel van uw dagelijkse leefruimte.

Vloer planten

Of je nu een ruimte ontwerpt voor een klant of op zoek bent naar een nieuwe look en feel in je eigen huis, elk goed interieurplan moet zoeken naar mogelijkheden om planten aan de ruimte toe te voegen. Planten brengen tal van voordelen met zich mee als decoratie accessoires, waaronder het scala aan kleuren en texturen waarop ze kunnen rekenen. Maar een van de beste dingen van planten is de veelzijdigheid die ze bieden op het gebied van schaal. Ze kunnen klein genoeg zijn om een ​​klein bureau of kleine, open rekken te accentueren, of ze kunnen groot genoeg zijn om hun eigen vloeroppervlak in te nemen. En als je een kamer hebt met te weinig groen en te veel lege ruimte, dan kan een vloer plant precies de juiste oplossing zijn. Kijk dus eens rond in uw huis. De volgende keer dat je merkt dat je een lege hoek hebt en de ruimte gewoon niet compleet aanvoelt, hoef je deze misschien niet meer met meubels te vullen. Een vloer plant kan het ontbrekende ingrediënt zijn dat de kamer voltooit en tegelijkertijd een nieuw gevoel van frisheid aan het decor geeft. Het is echter belangrijk om te onthouden dat planten levende wezens zijn. Er zijn dus een paar dingen die u moet overwegen voordat u van uw favoriete kamer het nieuwe huis van een vloer plant maakt.

Orchideeën

Wanneer je merkt dat je op zoek bent naar planten om toe te voegen aan je interieur, is het altijd goed om te onthouden dat groen niet de enige kleur is die voor jou beschikbaar is. Bloeiende planten hebben alle gezondheids- en aromatherapie voordelen van groene planten, terwijl ze je ook een extra kleurenpracht geven die je kamer echt doet schitteren. Orchideeën bloeien al lang onder stylisten en interieurontwerpers vanwege hun sculpturale silhouetten en heldere, boeiende kleuren. Waar u ze ook in een kamer plaatst, ze maken een statement dat de aandacht trekt en de kamer opfleurt, en met goede zorg kunnen ze lang meegaan. Je kunt online bloemen bestellen of cadeaus versturen via Bloompost. Je krijgt dan de orchideeën binnen 1 á 2 werkdagen in huis!

Wand hangende kruidentuin

Er zijn talloze leuke en creatieve manieren om planten naar de verschillende ruimtes van uw huis te brengen. De beste manieren om de esthetische schoonheid van het groen en / of de bloemen te combineren met de functionaliteit van de plant, zodat de plant niet alleen kan bijdragen aan de uitstraling van de ruimte, maar ook van enig nut kan zijn, zoals lavendel planten in huis. kantoor om stress weg te jagen. Een ander geweldig idee is om een ​​hangende kruidentuin in de keuken te hebben. Met kleine plantenbakken is het mogelijk om een ​​verscheidenheid aan heerlijke, verse kruiden in uw keuken te bewaren die niet alleen de ruimte mooier maken, maar ook een nieuw vleugje frisheid aan uw kookkunsten toevoegen. Nog beter, het is een makkie om op te zetten. Gebruik voor een bakstenen muur, zoals te zien in de afbeelding hierboven, slechts een paar kleine plantenbakken en wat houtschroeven om een ​​prachtig effect te creëren. Door individuele plantenbakken te gebruiken in plaats van een reeks planken, kunt u een eenvoudig maar interessant patroon maken waarmee u uw planten niet alleen als kook hulpmiddel kunt gebruiken, maar ook als wanddecoratie.