De beste schoonmaaktips voor uw badkamer

Zoals elke kamer in huis vraagt ook de badkamer het nodige schoonmaakwerk. We houden immers van een hygiënische en frisse ruimte om onszelf in te verwennen met een douche of bad. Wanneer u badkamer inspiratie heeft opgedaan wilt u uiteraard ook weten hoe u uw nieuwe badkamer schoon en hygiënisch houdt. Hoewel de ene badkamer meer schoonmaakwerk vraagt dan de andere hoeft een badkamer schoonmaken hoeft niet moeilijk te zijn wanneer u de tips volgt die wij u geven in dit artikel.

Schoonmaak badkamer
Schoonmaak badkamer

Tegelwanden en vloer badkamer schoonmaken:

Het is belangrijk om de tegels in uw badkamer regelmatig goed schoon te maken. Een badkamer met blinkende tegels geeft direct een positief effect op de gehele badkamer. Vooral bij lichte tegels is het zeer effectief maar ook wanneer u donker tegelwerk heeft in de badkamer is regelmatig schoonmaken zeker nodig. Het nut hiervan wordt nogal eens onderschat.

De tegels schoonmaken kunt u eenvoudig doen met schoonmaakazijn. Door dit in een spuitfles te gieten kunt u snel de tegels inspuiten. Laat de schoonmaakazijn vervolgens een halfuur intrekken en veeg het daarna af met de gele zijde van een schoonmaakspons. Het resultaat mag er zeker zijn. Stralende tegels die uw badkamer meteen een frisse look geven. Het is wel belangrijk om rekening te houden met het soort tegels dat u in uw badkamer heeft. Wanneer deze van natuursteen zijn dan maakt u die het best schoon met speciaal reinigingsmiddel voor natuursteen. Een antikalkmiddel gebruiken op natuursteen is niet aan te raden.

Bad en douche schoonmaken:

De douchecabine maakt u eenvoudig schoon met badkamer reinigingsmiddelen, zoals Antikal. Spoel allereerst de wanden schoon met de douchekop en spray deze daarna in met reinigingsmiddel. Dit laat u ca. 10 minuten intrekken om het vervolgens af te nemen met een microvezeldoek of gewoon af te spoelen met water. Voor glazen douchewanden maakt u gebruik van een glasreinigingsmiddel als Glassex.

Het reinigen van de douchekop zelf is ook een onderdeel dat niet vergeten mag worden tijdens het schoonmaken. Als er zich veel kalk op de douchekop bevindt wordt de douchestraal steeds minder en het water vuiler. Dat is uiteraard niet de bedoeling. De douchekop reinigen doet u door deze los te maken en een half uur in warm water met schoonmaakazijn te laten weken. Daarna zal de meeste kalk ongetwijfeld verdwenen zijn. Mochten er toch nog kleine stukjes op de douchekop zitten dan kunt u die verwijderen met een tandenstoker.

Een schoon en fris toilet in de badkamer:

Voor velen het meest vervelende klusje in de badkamer. Toch is het belangrijk dat het toilet goed wordt schoongehouden omdat het een bron is van bacteriën en vuil. Kalkaanslag in het toilet kunt u eenvoudig verwijderen door toiletpapiertjes te doordrenken met schoonmaakazijn en deze daarna op de kalkaanslag te leggen. Laat de papiertjes zeker één a twee uur liggen en spoel daarna het toilet door. Is de wc-pot vies in het onderste gedeelte dan kunt u daar een vaatwastablet in gooien óf een kunstgebit reinigingstablet en deze een nacht laten reinigen. Wanneer u de volgende dag het toilet doorspoelt is alle aanslag verdwenen als sneeuw voor de zon.

Badkamers bij Baden+ zijn precies zo samen te stellen dat deze geheel bij je eigen smaak en stijl passen. Voor iedere ruimte, groot of klein heeft Baden+ de perfecte oplossing. Kijk voor inspiratie, badkameradvies en badkamerstijlen gerust eens rond op de website of kom naar de showroom. Bovendien staat hun team specialisten je graag te woord en vertellen je alles over het schoonmaken van de verschillende materialen waar een badkamer van gemaakt kan worden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Baden+