Welke zonwering is geschikt voor mijn woning?

De warme dagen staan weer voor de deur. Met alle onzekerheden rondom de coronacrisis is het nu belangrijker dan ooit om thuis alles in orde te hebben. We spenderen namelijk meer tijd door in eigen huis dan ooit tevoren. Goede zonwering helpt je bijvoorbeeld om fijn te kunnen thuiswerken. Met pergola zonwering kun je bijvoorbeeld goed thuiswerken in de tuin, zonder dat de zon vol in je beeldscherm schijnt. Weten welke zonwering geschikt is voor jou woning? Lees dan verder!

Welke soorten zonwering zijn er?

Zonwering komt in verschillende soorten, waarvan elk zijn eigen voor- en nadelen heeft. Hieronder staan de verschillende soorten zonwering opgesomd:

  • Rolluiken
  • Knikarmschermen (terrasschermen)
  • Uitvalschermen
  • Screens
  • Markiezen
  • Pergola zonwering
  • Luiken
  • Buitenjaloezieën
  • Schermen

Welke zonwering is het populairste?

Hieronder worden de populairste vormen van zonwering toegelicht:

Rolluiken

Met rolluiken worden het hele raam bedekt. Je kunt ze natuurlijk ook slechts voor de helft laten zakken, als je dit liever hebt. De voornaamste voordelen van rolluiken zijn de effectiviteit tegen de zon, deze wordt namelijk volledig geweerd. Daarnaast hebben rolluiken isolerende functies in termen van geluid en warmte. Dit wil zeggen dat rolluiken de warmte binnenhouden in de winter en de koelte binnenhouden in de zomer. Ga ook voor Rolluiken Groningen!

Knikarmschermen

Knikarmschermen worden aan de buitenkant van je woning gemonteerd via een balkconstructie. Deze terrasschermen zijn bevestigd via een “knikarm”, waardoor het mogelijk is om deze volledig in de balk op te slaan. Wanneer de zon vervolgens schijnt kun je deze weer helemaal “uitschuiven”. Al met al zijn knikarmschermen zeer praktisch.

Pergola zonwering

Pergola zonwering kan worden gezien als een soort overkapping met een doek die wordt strak gezet. Pergola overkappingen zijn zeer stevig, maar door het open karakter komt er ook een lekker windje onderdoor. Je kunt het doek van een pergola zonwering eenvoudig in- en uitschuiven afhankelijk van je behoefte aan zon of schaduw.