Zo maak je jouw huis puppyproof

Wanneer je een puppy wilt kopen, dien je wel te weten dat hier veel zorg bij komt kijken. Zo is het onder andere belangrijk dat je zorgt voor het juiste voer. Daarnaast dien je de puppy regelmatig uite te kammen en zijn er diverse andere producten die je nodig gaat hebben. In dit artikel geven we enkele tips waarmee jij je huis puppy proof kunt maken.

Het juiste voer is van groot belang

De voeding is voor puppy’s erg belangrijk. Hier moeten onder andere voldoende vitamines inzitten. Daarnaast is het ook prettig als de hond het eten lekker vindt. Bij het uitzoeken van puppyvoer kun je er het beste voor kiezen om verschillende producten uit te proberen. Puppyvoer kan je op verschillende plekken kopen. De meest eenvoudige manier is om het te bestellen. Voorkom overigens dat je de puppy normaal hondenvoer geeft. Daar zitten namelijk niet de juiste voedingsstoffen in voor de groei van een pup.

Koop een schoenenkast!

Puppy’s vinden het erg leuk om aan dingen te knagen. Doordat puppy’s willen knagen, kunnen je schoenen hier de klos van worden. Het laatste wat je wilt is dat je voordat je naar een afspraak gaat erachter komt dat je puppy je schoenen heeft gesloopt. Om dit te voorkomen kun je er het beste voor kiezen om een schoenenkast aan te schaffen. Berg alle schoenen goed op en voorkom dergelijke situaties.

De aankoop van de puppy, wat moet je allemaal in huis hebben?

Om ervoor te zorgen dat de puppy zich snel thuis voelt, is het belangrijk om de juiste producten in huis te hebben staan. Naast de belangrijke producten voor de verzorging is het ook belangrijk dat de pup zich prettig voelt. Zorg er daarom voor voldoende knuffeltjes en speeltjes. Daarnaast is het ook fijn spulletjes mee te nemen van het oude huis. De producten die je nog meer nodig hebt zijn een riem, voerbakken, een mand en hondenshampoo.

Bij een puppy kopen is het ook belangrijk dat je de pup weghaalt bij het juiste nestje. Voorkom dat je een puppy koopt bij een broodfokker. Ten eerste wil je broodfokkers geen geld geven. Daarnaast zorgt het later vaak ook voor veel extra kosten. Investeer daarom voldoende tijd in het vinden van een goede fokker.

Puppy training

Wil je dat je puppy later goed luistert naar zijn baasje? Dan kan je ervoor kiezen om naar puppy training te gaan. Puppy training is goed voor de hond en het baasje. De hond zal namelijk beter luisteren en de band wordt ook beter. Daarnaast weet je als baasje beter wat je moet doen in bepaalde situaties. Zo kun je bijvoorbeeld de hond met een gerust hart los laten lopen. Mocht er namelijk toch iets misgaan, dan weet je precies hoe je hierop moet reageren. Een puppy training neemt over het algemeen niet veel tijd in beslag. Wel is het belangrijk dat je dit op tijd inplant. Hiermee voorkom je dat er bij de puppycursus bij jou in de buurt geen plek meer is.