Onderhoud inspiratie voor binnens- en buitenshuis

Inspiratie op gebied van inrichting, populaire meubels en nieuwe woonstijlen zijn uiteraard veel leuker dan onderhoud inspiratie. Toch is het één van de meest belangrijke taken. Zeker als je niet wil dat interieur beschadigd raakt door gebrek aan onderhoud. Nu de herfst begint zijn bepaalde onderhoudstaken extra nodig. Daarom geven we je in dit artikel een goede dosis inspiratie voor onderhoud!

Controleer de dakbedekking

Nu het regenseizoen van start is gegaan is een check op lekkages extra belangrijk. Je wil tenslotte niet dat het water tijdens een stevige regenbui door het dak naar binnen sijpelt en vochtige plekken achterlaat. Daarom is het goed om zelf even het dak op te gaan en een controle uit te voeren. Last van hoogtevrees? Laat dan de dakdekker komen! Hij beschikt over een aantal hulpmiddelen waarmee beschadigingen of slijtages direct goed zichtbaar zijn. Heb je deze? Dan is het goed om de beschadigingen te laten herstellen!

Sluit leidingen naar buitenkraan af

Tijdens de herfst en winter blijft het gebruik van de buitenkraan meestal beperkt. Als je deze niet gaat gebruiken, sluit dan de leidingen af. De reden daarvoor is simpel. In deze periode blijft het water in de leidingen lang stil staan. Bij winters weer bevriest het water en neemt de druk toe. Daardoor kunnen leidingen knappen met lekkages tot gevolg. Ben je toch bezig met water en kranen? Controleer dan ook direct de kranen binnenshuis even! Als eerste kijk je naar de watermeter en het wieltje. Laat vervolgens de kraan een uur lang dichtzitten en kijk nogmaals naar de watermeter en het wieltje. Is deze stil blijven staan? Dan heb je geen lekkages in de waterleiding!

Reinig de gevels

Bedrijven voeren jaarlijks een industriele reiniging uit. Eigenlijk zouden particulieren dat ook moeten doen bij hun woningen. Iedereen zeemt de ramen weleens. Maar een gevelreiniging schiet er nog vaak bij in. En dat terwijl een vieze buitenmuur reinigen echt belangrijk is. Als algen en mos door de regen te lang blijven zitten, kan dit het materiaal beschadigen. Een lichte vervuiling is eenvoudig zelf te reinigen met een hogedrukreiniger. Gaat de bevuiling niet direct weg? Dan is het goed om een professionele reiniger in te schakelen. Zij zijn bekend met de juiste reinigingsmethoden en helpen je jouw woning weer een frisse, schone uitstraling te geven!

Test de rookmelders

Een laatste onderhoud inspiratie tip is: test de rookmelders. Als deze weleens per ongeluk af is gegaan, is de kans aanwezig dat je hem eraf hebt gehaald en nooit meer hebt teruggezet. Begrijpelijk, maar niet veilig. Controleer daarom voor de zekerheid de rookmelder met behulp van de testknop. We wensen je veel succes met het onderhouden van je woning!