Waarom een hoog laag bed kopen?

De technologie wordt steeds beter en beter. We leven in een wereld die niet meer zou kunnen functioneren zonder internet en alle technologische innovaties die gedaan worden. Zelfs op het gebied van slapen is technologie doorgedrongen. Naast normale bedden zonder bijzondere functies, zijn er inmiddels ook elektrisch verstelbare bedden voor de echte fijnslapers. En ook als je een dagje ouder wordt of gezondheidsklachten hebt die het in en uit bed stappen moeilijk maken is er een oplossing in de vorm van hoog laag bedden.

Hoog laag bed
Hoog laag bed

Wat is een hoog laag bed?

Een hoog laag bed is een bed dat makkelijk in de hoogte verstelbaar is. Het wordt voornamelijk gebruikt in de thuiszorg, omdat een ergonomische bedhoogte dan heel belangrijk is. Daarnaast is een hoog laag handig als je door ouderdom minder flexibel wordt. Dan kan het in en uit bed stappen en het bewegen in bed een hele opgave worden, waardoor ieder hulpmiddel welkom is. Tot voor kort zagen de meeste hoog laag bedden er niet erg mooi uit, waardoor de sfeer in de slaapkamer er niet echt gezelliger op werd. Gelukkig zijn er beddenspecialisten zoals De Suite, die ervoor hebben gezorgd dat hoog laag bedden er net zo stijlvol uit kunnen zien als een normaal bed.

Beddenspecialist De Suite

De Suite is niet alleen een beddenspeciaalzaak die bedden maakt op aanvraag, en rekening houdt met persoonlijke voorkeur. Ook voor speciale wensen op het gebied van slapen kun je hier terecht. Denk bijvoorbeeld aan het hoog laag bed dat al meerdere keren genoemd is, maar ook een bed met FPS-technologie. Dit is een bed dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met bijvoorbeeld Parkinson. Lees hier meer over De Suite.

Extra functies van hoog laag bedden

Van buiten zien hoog laag bedden er hetzelfde uit als normale bedden, maar vanbinnen hebben ze een heleboel extra functies. Allereerst zijn ze in hoogte verstelbaar voor een ergonomische hoogte. Daarnaast zijn ze voorzien van een sta op-functie en een hoofd- en voetverstelling. Daarnaast zijn ze ook nog eens deelbaar en kun je ze verrijden, zodat je ze gemakkelijk overal weg kunt zetten. Ook hebben hoog laag bedden extra elektravoorzieningen. De bijkomende voordelen van hoog laag bedden zijn dus duidelijk aanwezig.

Opties voor hoog laag bedden

Natuurlijk zijn de extra functies op een hoog laag bed de reden dat je zo’n bed aanschaft, maar het is ook heel fijn dat er ondertussen ook hoog laag bedden zijn met een mooi uiterlijk. Op deze manier kun je je bed helemaal afstemmen op je eigen voorkeur. Allereerst kies je welk formaat je neemt. Hoog laag bedden zijn zowel verkrijgbaar als eenpersoons- en als tweepersoonsbed. Ze zijn zelfs verkrijgbaar in het formaat twijfelaar. Bovendien kun je er ook voor kiezen slechts één kant van een tweepersoonsbed uit te rusten met een hoog laag functie. Daarnaast kies je zelf je van welk materiaal je wilt dat het bed is gemaakt. De bekendste opties zijn van diverse soorten hout en allerlei verschillende soorten stof. De Suite kan je zelfs aan bijpassende nachtkastjes helpen. Zo ziet je slaapkamer er heel leuk uit én heb je tevens de voordelen van een hoog laag bed.