Verhuizen naar Hilversum? Dit wist je nog niet van de stad

Ga je binnenkort verhuizen naar Hilversum? Deze stad wordt ook wel de mediastad van Nederland genoemd. In de Noord-Hollandse stad zijn namelijk veel omroepbedrijven geplaatst die de bekendste tv- en radioshows van Nederland uitzenden. Ook staat Hilversum bekend om de vele tuinen. Deze stad leent zich dus perfect voor liefhebbers van veel groen en parkwandelingen! Staat jouw verhuizing binnenkort op de planning, maar wil je graag meer te weten komen over jouw nieuwe woonstad? Lees dan verder voor must-see’s die je niet mag missen!

Inpakken en verhuizen
Inpakken en verhuizen

1. Verken natuur en cultuur in het Geopark Gooi en Vecht

Wanneer je naar Hilversum gaat verhuizen, dan zijn er genoeg natuurgebieden te verkennen. Één daarvan is het Geopark Gooi en Vecht. Bezoek oude forts, vaar op één van de prachtige meren en verken het veenweidegebied te voet. Er zijn maar liefst 1100 monumenten te bezoeken, waardoor het Geopark zeker niet snel zal vervelen. Je kunt ook deelnemen aan één van de vele multimediale tours door het cultuurpark. Trek je wandelschoenen aan en trek erop uit in je nieuwe stad!

2. Museum Beeld en Geluid

Dit museum is er voor iedereen die geïnteresseerd is in media, mens en maatschappij. Ontdek het verhaal achter de tv- programma’s waar jij mee opgegroeid bent, de eerste videogames, politieke prenten en websites. Wie zegt dat museums saai kunnen zijn? Dit museum is namelijk een echt doe- museum, waardoor kinderen en ouders hun ogen uit kunnen kijken! Op dit moment wordt er gewerkt aan een interactief mediamuseum, waardoor je in het najaar van 2022 weer een bezoekje kunt brengen aan het Museum Beeld en Geluid.

3. DAC, het Dudok Architectuur Centrum en het raadhuis van Hilversum

Kan jij een knap staaltje architectuur wel waarderen? Dan bezoek je na jouw verhuizing naar Hilversum het raadhuis van Dudok en het DAC. Het raadhuis wordt ook wel gezien als het boegbeeld van het werk van deze wereldberoemde Nederlandse architect. Dit gebouw is niet alleen van buiten imposant door de vele bijzondere vormen, maar ook vanbinnen is het raadhuis een bezoekje waard. Om meer te weten te komen over het leven van de architect, bezoek je dan ook het Dudok Architectuur Centrum (DAC).

Verhuisbedrijven in Hilversum

Nu je inspiratie hebt om Hilversum te verkennen, is het ook van belang de laatste puntjes op de i te zetten voor jouw verhuizing. Ben je nog op zoek naar een verhuisbedrijf in Hilversum? Wacht dan niet te lang met reserveren. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat het bedrijf net niet beschikbaar is op jouw verhuisdag of verhuisdagen. Door meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken, zorg je dat je voor het verhuisbedrijf in Hilversum kunt kiezen die het beste bij jouw verhuizing past. Zo rekent het verhuisbedrijf Holland Movers bijvoorbeeld geen voorrijkosten en zelfs wanneer je hartje centrum in Hilversum woont, wordt jouw inboedel zorgeloos overgeplaatst. Een verhuisbedrijf in Hilversum mag dan meer kosten dan zelf een verhuizing regelen, maar denk eens aan de berg stress en tijd die je kunt besparen! Bovendien maakt het verhuisbedrijf Holland Movers altijd een offerte op maat, zodat je nooit
teveel betaalt voor een verhuizing die op rolletjes loopt.