Handig en een strak design: de tv standaard

Een tv standaard is de ideale oplossing als je je tv niet op een vaste plek op een kast wil zetten of met een beugel tegen de muur of aan het plafond wil bevestigen. Met een tv standaard ben je vrij om je tv neer te zetten waar jij hem wil hebben en hem te verplaatsen als dat jou uitkomt. Veel tv standaards bieden bovendien de mogelijkheid om alle snoeren netjes weg te werken, zodat het er niet rommelig uitziet. Wat voor tv standaards zijn er te koop? En waar moet je op letten bij het kopen van een dergelijke standaard?

Kies de tv standaard die bij je past

Tv standaards zijn er in heel veel uitvoeringen, waardoor je makkelijk iets kunt vinden dat past bij je smaak en bij je interieur. Er zijn strakke, industrieel vormgegeven modellen met een of twee stalen kolommen op een rechthoekige voet of frame. Er zijn robuuste, maar ook juist heel slanke modellen. Maar er zijn er ook in de vorm van een driepoot, uitgevoerd in hout of staal. Zwart, wit, verchroomd of naturel, het kan allemaal. Daarnaast zijn er verrijdbare tv standaards en standaards die in hoogte verstelbaar zijn. Je ziet, de keuze is enorm. Heb je eenmaal de tv voet gevonden die helemaal bij je past, dan hoef je alleen nog maar de juiste uitvoering te kiezen om ervoor te zorgen dat de voet ook bij je tv past.

Welke tv standaard is geschikt voor jouw tv?

Bij het kiezen van een tv standaard die geschikt is voor jouw tv moet je een paar dingen in de gaten houden. We bespreken ze hieronder in het kort:

Het formaat van je tv. Het is een heel verschil of je een kleine 32 inch tv op een tv standaard wil plaatsen of een gigantisch exemplaar van bijvoorbeeld 65 inch. Gelukkig is voor ieder formaat een geschikte voet te vinden.
Het gewicht van je tv. Je tv standaard moet natuurlijk in staat zijn om het gewicht van je tv te dragen. Een te lichte voet kan tot gevolg hebben dat je standaard omvalt door het gewicht van je tv.
De VESA-maten. Je standaard moet niet alleen geschikt zijn voor het formaat en het gewicht van je tv, je moet hem er natuurlijk ook op kunnen bevestigen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je daarom de VESA-maat van je tv weten (VESA staat voor Video Electronics Standards Association en is een standaard voor de afstand tussen de bevestigingspunten op je tv). De VESA-maat vind je op de achterkant van je tv. Zoek daar een tv voet bij die geschikt is voor deze VESA-maat.

Houd je deze drie eigenschappen goed in het oog, dan weet je zeker dat je een tv standaard koopt die past bij jou tv. Rest jou alleen nog de tv te monteren op de standaard, een lekker drankje in te schenken en plaats te nemen op de bank voor een heerlijk avondje genieten van tv kijken zoals jij dat wilt. Veel plezier!

 

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Rinko De Jong), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.