Oudejaarsavond thuis vieren? Leuke tips en ideeën

Voor je het weet is het alweer december en staan Kerst en Oud en Nieuw voor de deur. Veel mensen houden oudejaarsavond door de pandemie dit jaar vooral dichtbij huis. Samen met familie en vrienden maak je er een onvergetelijke avond van. Dat kan je doen door gezellig met elkaar te eten, vuurwerk fonteinen af te steken en spelletjes te spelen. Wees creatief en niemand hoeft zich te vervelen. In dit artikel een aantal tips en ideeën voor een geweldige oudejaarsavond.

Zorg voor versieringen en decoraties

Om helemaal in de stemming te komen is het leuk om het huis te versieren met decoraties. Het maakt de woning feestelijk en een plezier voor iedereen. In feestwinkels zijn er talloze verschillende soorten feestartikelen te vinden en je kan het helemaal aanpassen aan je eigen stijl. Ga voor de bekende nieuwjaar sfeer of laat je creativiteit de vrije loop en doe iets totaal anders zoals een klassieke feeststemming. Pak groots uit met confetti, knalbonbons en tafelvuurwerk. Maak er een onvergetelijke avond van.

Even nog genieten van het eten

Oudejaarsdag is de laatste dag van het jaar, dus die goede voornemens kunnen nog even wachten. Pak op oudejaarsavond dan ook groots uit met eten en drinken. Ga lekker met de familie gourmetten, als je dat al niet op Kerst hebt gedaan, en drink genoeg champagne. Vergeet ook de oliebollen en appelflappen niet. Kaasfonduen is trouwens ook een leuke tip voor een gezellige oudejaarsavond.

Kijk de foto’s van het afgelopen jaar door

Terugblikken en foto’s bekijken is altijd leuk. Wat hebben jullie het afgelopen jaar allemaal beleefd? Wat waren de hoogte- en dieptepunten? Foto’s zeggen meer dan duizend woorden.

Tot slot het vuurwerk

Alhoewel de regels van het afsteken van vuurwerk verscherpt zijn is het altijd leuk om verschillende soorten vuurwerk te kopen. Vuurwerk fonteinen, knalvuurwerk en simpele sterretjes maken de avond een stuk leuker en gezelliger. Bij Vuurwerkland vind je een leuk assortiment vuurwerk van topkwaliteit. Zo ga je met een knal het nieuwe jaar in.