Help! Welke verf heb ik nodig?

Ga je een muur verven? Uit deze soorten verf kun je kiezen

Ben je van plan om een muur te verven? Dan is dit ook een klus die je zelf zou kunnen aanpakken. Echter kunnen wij het ons voorstellen dat je misschien niet goed weet welke verf het meest geschikt is voor op de muur. Zo zijn er diverse verfsoorten om uit te kiezen, zoals
Sikkens muurverf en bijvoorbeeld speciale betonverf. Wij hebben uitgezocht welke verfsoorten zoal voor muren kunt uitkiezen en gaan in dit artikel wat dieper in op enkele van deze verfsoorten. Lees snel verder en ontdek welke verf je nodig hebt voor jouw klus.

Muurverf

Met Sigma muurverf of muurverf van Sikkens kun je zowel je muren als plafonds schilderen. Deze verf is in verschillende soorten en kleuren te bestellen. Er is niet alleen speciale muurverf voor binnen, maar ook muurverf voor vochtige ruimtes zoals de kelder en badkamer. Ook voor de woonkamer en slaapkamer is er weer speciale verf. Je kunt ook je eigen unieke kleur samenstellen in een verfwinkel. Hier wordt de muurverf in de door jou gewenste kleur gemengd. Je kunt hierdoor jouw muren voorzien van een uniek likje verf en deze geheel naar jouw smaak aanpassen.

Betonverf

Met betonverf kun je de wanden in huis van een gave betonlook voorzien. Deze verf is hier namelijk perfect voor. Ook hoef je zo niet aan de slag te gaan met betegeling of bepleistering. Je kunt de betonlook met deze verf namelijk gemakkelijk creëren. Steeds meer woningen worden van een betonlook voorzien. En dat is niet gek, gezien de industriële woonstijl helemaal in is. En naar verwachting zal dit nog een tijd zo blijven. Met deze verf geef je iedere ruimte een gezellige en warme uitstraling. De verf is in diverse tinten verkrijgbaar. Ga voor een lichte tint of ga juist voor een donkere variant. Welke tin je kiest, hangt af van welk effect je wilt creëren.

Metallic verf, glitter verf en glansverf

Verfsoorten die ook veel worden gekozen, zijn metallic verf, glitter verf en glansverf. Metallic verf en glitter verf beschikken over reflecterende metaaldeeltjes. Hierdoor zal je muur prachtig glanzen. Je kunt de verf gemakkelijk op verschillende onderlagen aanbrengen. Denk aan op pleisterwerk, op beton of op een gipsplaat. Je kunt ook voor glansverf kiezen. Hierdoor zal je muur een chique en zachte look krijgen. In deze verf zitten namelijk fluweeldeeltjes. Je zal hier wel sneller beschadigingen op zien, waardoor je de verf het beste voor een gladde en strakke ondergrond kunt gebruiken.

Welke verf ga jij gebruiken voor jouw muren?