Dé trend op het gebied van schakelmateriaal: zwarte- en antraciet behuizing

De tijd dat schakelmateriaal enkel als gebruiksvoorwerp wordt gezien is voorbij! Tegenwoordig is het uiterlijk van het schakelmateriaal minstens zo belangrijk als de functionaliteit ervan. Door te kiezen voor een stijlvolle, eigenzinnige en moderne uitstraling van jouw schakelmateriaal voeg je finesse toe aan je interieur. Niet voor niets dat zwart en antraciet schakelmateriaal aan een enorme trend zijn. In dit artikel lees je alles over deze trend.

1. Vijftig tinten wit

Jarenlang werd schakelmateriaal enkel als een functioneel en essentieel gebruiksvoorwerp beschouwd. Aangezien de muren in onze huizen veelal wit waren, volstond het om enkel wit schakelmateriaal aan te bieden. Dan viel het immers het minste op. Een van de eerste voorzichtige uiterlijke trends op het gebied van schakelmateriaal was een variatie aan wittinten. Wit werd steeds vaker crème-wit en er kwamen steeds meer diverse tinten op de markt. Ook werd er gespeeld met hoogglans en mat schakelmateriaal.

2. Schakelmateriaal als stijlelement

Tegenwoordig is schakelmateriaal niet alleen functioneel, maar vormt het vaak een al dan niet opvallend stijlicoon aan de muur. Naast het gebruik van mooiere materialen, is ook het spectrum aan kleuren toegenomen. Het meest aan populariteit is tegenwoordig donker schakelmateriaal in het zwart of antraciet.

3. Trend: zwarte- en antraciet behuizing

Zo biedt ook busch jaeger schakelmateriaal in diverse grijs- en zwarttinten. Veelal in een strak jasje met een matte finish. Zo maak je met antraciet schakelmateriaal als stijlelement de moderne uitstraling van je interieur compleet. Het zal een eyecatcher vormen als het op een lichte muur wordt geplaatst, maar op een donkere muur juist discreet en stijlvol ogen. Afhankelijk van de stijl van je interieur creëer je met antraciet of zwart schakelmateriaal een luxe en moderne uitstraling.

4. Do it yourself

Wil je zelf ook zo’n luxe en moderne look creëren in jouw interieur? Het is meestal niet nodig om een elektricien in te schakelen voor de installatie van schakelmateriaal. Een doe-het-zelver die over enige kennis op het gebied van elektriciteit beschikt, is ongetwijfeld kundig genoeg om het schakelmateriaal op een veilige manier te kunnen plaatsen,