Wat zijn de populairste vloeren van dit moment?

In 2021, en vermoedelijk ook in 2022, zullen vernieuwende trends lang niet alleen in de mode terug te vinden zijn. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de vloer. Dit heeft een zeer grote invloed op de feel-good factor van een appartement of huis. In dit artikel laten we je kennismaken met de vloeren die dit jaar bijzonder populair zijn en ook volgend jaar nog zeker niet zullen verdwijnen. Benieuwd welke vloeren dat zijn? Lees dan snel verder!

1. Rustig en licht parket

Licht parket werkt rustgevend en kan met veel interieurstijlen worden gecombineerd. Met deze vloer komen niet alleen liefhebbers van de minimalistische woonstijl aan hun trekken. Parketvloeren bestaan uit losse houten planken die verschillende patronen kunnen hebben, zoals het welbekende visgraat- of chevronpatroon. Daarnaast geeft licht parket elke ruimte een elegante touch. Het oogt heel rustig en is onder andere heel goed te combineren met donkere meubels. Door de rustige uitstraling lijken kleine kamers ook direct optisch een stuk groter en ruimtelijker.

2. Visgraatvloeren

Visgraatvloeren zijn een andere trend die we niet kunnen negeren. Het werd in de 18e eeuw voornamelijk gelegd in kastelen en herenhuizen, en is daarom al heel lang in gebruik. Het visgraatparket heeft enige tijd geleden al een indrukwekkende comeback gemaakt. Bij visgraatparket worden kleine blokjes hout onder een hoek van 90 graden bevestigd om het kenmerkende patroon te creëren. Hierdoor ontstaat een tijdloze en unieke uitstraling. Bovendien kan het worden gebruikt om een zeer goed contrast te creëren in grote ruimtes. Visgraatvloeren zijn overigens niet alleen in parket leverbaar. Een goedkoper alternatief kan geworden in een PVC-vloer, bijvoorbeeld van pvcvloeren.nl. Ze verkopen niet alleen visgraat PVC-vloeren, maar ook vloeren met Hongaarse punt.

3. Marmer en natuursteen

Marmer is een zeer nobel materiaal dat in het verleden alleen rijke mensen zich konden veroorloven. Het heeft altijd gestaan voor elegantie en heldere vormen. Vroeger was het voorbehouden aan prinsen en paleizen. Tegenwoordig kan het ook in particuliere huizen worden gelegd. Marmer zorgt overal voor een highlight en laat zich uitstekend combineren met natuursteenelementen. Niet alleen in de badkamer, maar ook in de gang, het trappenhuis, in de keuken en zelfs in de woonkamer is marmer een van onze vloertrends van 2021.