Wat zijn de voordelen van een ondergrondse perscontainer?

Het werken met een perscontainer biedt vele voordelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een ondergronds model te kiezen. Dit betekent dat het afval niet in het zicht zal staan. Sterker nog, zelfs de container staat niet in het zicht. Dat is wel zo fijn, want daarmee wordt de woonomgeving direct ook een stuk comfortabeler. Er zijn echter ook hele andere voordelen die de moeite waard zijn om mee te wegen. Dit maakt het gebruik ervan alleen maar nog aantrekkelijker.

Geen last van geuren

Het is ook zo dat met behulp van de ondergrondse perscontainer is te zorgen dat de hinder van de vieze geuren van afval tot het verleden behoort. Omdat de container onder de grond zit, is het er net wat koeler. Dit kan tot wel 15 graden Celsius schelen. Daardoor zal het afval dat erin zit ook veel minder snel gaan rotten. Dit is een belangrijk deel van de reden waarom geuren niet te ruiken zijn. Ook is de container goed afgesloten. Dit draagt er ook aan bij.

Meer afval kwijt kunnen

Een belangrijk ander voordeel is dat er veel meer afval in een perscontainer kan. Het is bijvoorbeeld zo dat het afval wordt verdicht. Daardoor neemt het minder ruimte in en kan er dus veel meer worden weggegooid voordat deze vol is. Dat is dus ook handig op plekken waar veel vuilnis geproduceerd wordt. Denk aan bijvoorbeeld een verzamelgebouw of aan een wooncomplex. Dit is ook een reden om hiervoor te kiezen. De containers zijn onder de grond ook flink groot. Daarom kan er ook veel in.

Vele soorten afval

Het is ook fijn om te weten dat de ondergrondse perscontainer van Afvalperscontainer.nl ook goed geschikt is voor vele soorten afval. Dit kan ook allemaal samengeperst worden. Denk dan in de eerste plaats aan restafval uit een huishouden. Daarnaast zijn ook zaken zoals plastic en karton er goed in te plaatsen. Dit betekent dus dat het vooral op plekken met klein bedrijfsafval en plekken met huishoudelijk afval een goede optie is. Gaat het om meer specifiek afval, bijvoorbeeld bij een bouwbedrijf of hovenier, dan is een ander model beter.