Met deze 5 tips krijg je jouw droomslaapkamer!

De slaapkamer: we brengen er heel wat uren door. Samen of alleen. Of je nu gaat slapen, rusten of wanneer je op zondag lekker lang in bed blijft liggen. Maak er daarom jouw droomplek van! Creëer een sfeer dat het voelt alsof je een weekend weg bent, zodat je heerlijk ontspant! Maar waar moet je op letten om jouw droomslaapkamer te krijgen? In dit artikel geven we je een aantal tips.

1. Welke stijl past bij jou?

Het kiezen van een stijl is belangrijk voor de rest van de slaapkamer. Het heeft niet alleen invloed op de meubels, maar ook op de gekozen kleuren en accessoires. Je zorgt er op deze manier voor dat er een eenheid ontstaat.

Daarom is de eerste stap het kiezen van een thema. Ga je voor een rustieke stijl? Of toch liever voor een industriële stijl? Op Pinterest kun je enorm veel inspiratie opdoen, maar ook via diverse websites of in de winkel. Denk na over wat je mooi vindt, maar ook wat echt niet bij jou past. Zo kom je steeds een stapje dichterbij de stijl die bij jou past.

2. Kies goede verlichting

Veel mensen gaan voor een standaard plafond lamp. Toch raden we je aan om juist voor iets anders te kiezen. Verlichting heeft namelijk veel invloed op de sfeer in je slaapkamer. Ga bijvoorbeeld voor een staande lamp of voor vloerverlichting.

Ook kun je nog een extra nachtlampje plaatsen. Dit is niet alleen handig, want je kunt ‘s avonds in bed nog lezen, maar het zorgt ook voor extra sfeer.

3. Groen, groener, groenst

Maak je slaapkamer extra gezellig met groen! Daarnaast zorgen planten niet alleen voor (extra) kleur in de slaapkamer, maar ze helpen ook direct om de lucht te filteren en zuiveren. Je kunt grote planten op de slaapkamer zetten, maar ook kleinere planten. Verdeel ze mooi over de slaapkamer en zet ze bijvoorbeeld op een kast of op een plank.

Wil je liever niet te veel tijd kwijt zijn aan de verzorging van de planten? Of ben je er niet zo goed in om planten levend te houden? Kies dan voor vetplantjes! Op deze manier heb je wel de voordelen van groen in de slaapkamer, maar is de verzorging vrij eenvoudig.

4. Wegdromen in je nieuwe bed

Als je jouw nieuwe slaapkamer mooi hebt ingericht, wil je natuurlijk ook lekker slapen. En ervaar je rugklachten? Dan is het goed om niet alleen een nieuw bed uit te zoeken, maar om direct een goed bed voor rugklachten uit te zoeken. Maak een afspraak bij een beddenspecialist en laat je adviseren. Zo kun je lekker wegdromen in je nieuwe bed en word je uitgerust wakker.

Ga van te voren ook op onderzoek uit welk bed in jouw gekozen thema past. Niet alleen het formaat, maar denk ook na over de stof en kleur. Zo past je nieuwe bed straks helemaal in je gekozen thema.

5. Geen ruimte voor rondslingerende spullen

In je nieuwe slaapkamer wil je natuurlijk niet dat je spullen overal rondslingeren. Zorg daarom dat je voldoende opbergruimte hebt. Dit kan in de vorm van een kast, maar ook een poef met opbergruimte is een mooie toevoeging aan je interieur. Op deze manier creëer je rust in je nieuwe slaapkamer.