Bespaar op je bedrijfsafval met deze tips

Als bedrijf produceer je vaak veel afval en afval af laten voeren kost veel geld. Ben je op zoek naar manieren om te besparen op je bedrijfsafval? Het is vrij simpel: wat er niet binnenkomt, hoeft er ook niet uit. Je zult hierdoor niet alleen op kosten besparen, maar je draag als bedrijf ook bij aan een beter milieu. Hierbij een aantal handige tips van Milieu Service Nederland!

Kies voor herbruikbare producten

Als bedrijf bestel je vaak producten uit gewoonte. Wil je je bedrijfsafval verminderen, dan moet je starten bij het begin: de inkoop. Zorg voor producten die makkelijk te onderhouden en te repareren zijn. Kies voor producten die je opnieuw kunt gebruiken of die je gemakkelijk kunt recyclen.

Scheid je bedrijfsafval

Een belangrijk onderdeel van duurzaam ondernemen, is door het bedrijfsafval altijd te scheiden. Zorg voor verschillende containers op het terrein voor papier, glas en restafval. Zo kunnen deze afvalstromen verwerkt worden tot een nieuwe grondstof. Restafval is de duurste afvalstroom, omdat deze verbrand moet worden. Zorg er daarom voor dat er zo min mogelijk bij het restafval terecht komt. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Huur je restafval container op MilieuServiceNederland.nl.

Bespaar op verpakkingen

Verpakkingen zijn vaak een groot onderdeel van het afval dat door bedrijven geproduceerd wordt. Bespreek daarom met je leverancier de opties om het verpakkingsmateriaal te verminderen. Denk hierbij aan herbruikbare verpakkingen of dozen zonder vulling. Bij sommige leveranciers is het ook mogelijk om de verpakking mee terug te geven, zodat het opnieuw gebruikt kan worden.

Minder voorraad, minder afval

Wanneer je als bedrijf met minder voorraad werkt, zul je minder afval overhouden. Een zeer simpel idee, maar soms best moeilijk in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant die werkt met een kleine wisselende menukaart. Zij houden rekening met de beschikbaarheid van de ingrediënten en het seizoen. Hierdoor werk je met minder voorraad en minder producten, waardoor je veel minder hoeft weg te gooien en je dus veel minder afval overhoudt.