Zo verwerk je boeken mooi in je interieur

Boeken en tijdschriften, de meeste van ons hebben ze wel in huis. Van enkele boeken tot kastwanden vol. Waar sommige mensen boeken netjes ordenen, zoals het plaatsen ervan op alfabetische volgorde, zet een ander ze willekeurig in de boekenkast. Een decoratieve én praktische oplossing voor het goed ordenen van boeken vind je in het gebruik van boekensteunen. Je kunt ze op verschillende manieren gebruiken, zoals terug te vinden in dit artikel.

Boekensteun, ideale hulp voor interieurstyling

Boeken kunnen een aanslag plegen op de look van je interieur wanneer ze rommelig geplaatst zijn. Het geheel oogt al gauw onoverzichtelijk, rommelig en oubollig. Maakt jou dit niet uit, prima. Maar bij een hoop mensen is het wel degelijk een doorn in het oog. En dat terwijl de oplossing zó eenvoudig is. Design boekensteunen, daar kun je alle kanten mee uit. Zo zijn er boekensteunen met de functie van boekstop –  je plaatst de boekensteun tegen de rug van het laatste boek, waarmee de reeks boeken wordt ondersteund en sierlijk wordt afgerond. Ook kun je de boeken op een stapel neerleggen. De boekensteun kan dan alsnog tegen de boeken geplaatst worden.

Naast ‘boekstoppen’ zijn er boekensteunen waar letterlijk boeken of tijdschriften in geplaatst kunnen worden. Deze oplossing is vooral handig indien je over niet veel boeken beschikt. In brede boekensteunen kun je ordners kwijt, wat een ideale oplossing is voor op je bureau.

 

Design tijdschriftenrek, praktisch én eigentijds

Tijdschriftenrek. Zie jij 'm al staan op jouw keukentafel? Foto: homeliving
Tijdschriftenrek. Zie jij ‘m al staan op jouw keukentafel? Foto: homeliving

Tijdschriften, voor de een betekent het niet meer dan gewoon leesvoer, maar voor een ander kunnen ze ware collectoritems zijn. Wat ze ook voor je betekenen, je kunt ze door middel van hippe tijdschriftenrekken heel fraai etaleren in huis. Tijdschriften geven een woning wat meer smoel en verraden direct jouw interesses. Is jouw woning prachtig gestyled, dan vult een stapel exclusieve woonmagazines op de salontafel de look en feel geheel aan, net als fashion en lifestyle magazines dit doen. Meestal leg je deze tijdschriften niet slechts ter decoratie neer, maar mag je er ook graag in bladeren. Misschien doe je dit ook wel graag aan de keukentafel. In dat geval is een tijdschriftenrek ideaal. Ook jouw visite kan er lekker in bladeren terwijl jij kookt, of andere dingen doet in de keuken. Tijdschriftenrekken zijn naast praktisch ook zeer eigentijds. Een modern interieur kan eigenlijk niet zonder.

Kookboekstandaard, wel zo handig tijdens het koken

Heeft jouw keuken al een kookboekstandaard? Eigenlijk zou geen keuken zonder kunnen! De kookboekstandaard ken je vast wel uit lifestylemagazines, hij is meestal van hout gemaakt. – hij ondersteund niet alleen het kookboek, waardoor je deze schuin omhoog kunt lezen; hij houdt daarnaast ook de bladzijden aan weerszijden tegen. Zo klapt nooit meer je kookboek dicht of zomaar op een andere pagina. De kookboekensteun is hiermee een heerlijke keukenhulp die jou tijdens het koken bij de les houdt. Maar ook wanneer je het kookboek niet gebruikt kun je de heerlijkste recepten openslaan en decoratief plaatsen op bijvoorbeeld je kookeiland.