Nieuwe eetkamerstoelen? Onze favorieten voor 2022 op een rij

Nieuwe eetkamerstoelen aanschaffen is een heerlijke bezigheid; woonmeubelzaken afslenteren en je online alvast oriënteren op de allerlaatste eetkamertrends voor 2022! Om je op weg te helpen hebben we alvast een sfeercollectie samengesteld van onze favoriete eetkamerstoelen van nu.

Eetkamerstoelen trends van 2022!

Zoals praktisch op ieder gebied geldt ook voor eetkamerstoelen dat er meerdere trends gaande zijn in dezelfde periode. De belangrijkste trends zijn:

  • Multifunctionele, luxe eetkamerstoelen, kunnen ook als fauteuil dienen, de industriele stoel
  • Speelse diversiteit trend, combineer verschillende eetkamerstoelen en/of banken met elkaar
  • Sober Scandinavisch, kunststof eetkamerstoelen, gecombineerd met een houten bank

Eetkamer met bank en eetkamerstoelen

Het kan je niet ontgaan zijn dat de huidige trends laten zien dat luxe, smalle eetkamerbanken niet mogen ontbreken aan de eettafel. Je combineert ze heel slim met eetkamerstoelen. De eetkamerbank kun je zowel aan de muurzijde plaatsen, als aan de buitenzijde. Niet alleen vormt de eetkamerbank een super trend momenteel, hij is ook nog eens hartstikke praktisch doordat hij echt ruimtebesparend is.

Eetkamerstoelen met bank. Ontzettend hip & eigentijds. Foto: robuustetafels.be
Eetkamerstoelen met bank. Ontzettend hip & eigentijds. Foto: robuustetafels.be

Je combineert dit set eettafelstoelen en bank met een mooie, robuuste houten eettafel. Ga jij voor dezelfde kleur eettafelstoelen, of durf je lekker speels te combineren met kleuren en materialen?

Tip: kies voor een gladde uitvoering van stoelen in combinatie met een velours- of suède bank.

Is het een fauteuil? Of eetkamerstoel?

Tegenwoordig lijken bepaalde modellen eetkamerstoelen meer op luxe fauteuils dan dat het de associatie met een eetkamerstoel oproept. Maar dat geeft niet; integendeel, het is juist bijzonder handig.

Allereerst oogt de modern, industrieel vormgegeven eetkamerstoel ultra luxe aan de eettafel. Het nodigt uit om langdurig te natafelen, je zit immers zeer riant. En het handige is dat wanneer je een huiskamer vol bezoek hebt tijdens een feest, jij gewoon je fauteuil annex eettafelstoel erbij pakt. Ook dan zit het bezoek buitengewoon riant en vult deze eettafelstoel de look en feel van je woonkamer aan.

Dat zijn dus twee vliegen in klap. Dergelijke eettafelstoelen zijn echt multifunctioneel en maken de investering dubbel en dwars waard. Je koopt ze in kunststof uitvoeringen, of in echt leder.

Eetkamerstoel annex fauteuil. Foto: robuustetafels.be
Eetkamerstoel annex fauteuil. Foto: robuustetafels.be

Design eetkamerstoel met fifties look

Deze retro hippe designersstoel staat geweldig aan iedere eettafel, maar komt het beste tot zijn recht binnen een industrieel interieur. De geweldige fifties look maakt van deze stoel een regelrechte eyecatcher. Daarnaast kent hij nog een heerlijk ergonomische zit ook!

Retro fifties fauteuil, geweldige eetkamerstoel. Foto: robuustetafels.be
Retro fifties fauteuil, geweldige eetkamerstoel. Foto: robuustetafels.be

Hij is verkrijgbaar in diverse aarde tinten. Iets wat geldt overigens voor vrijwel alle eetkamerstoelen van dit moment. Ja, we komen geel, bruin, tot blauw en groen tegen, maar alle kleuren kenmerken zich door de aardse tinten. Je combineert ze met houten tafels, al dan niet met metalen onderstel. Kies dan wel voor dezelfde metaalkleur, zodat er een harmonieus geheel ontstaat.