Wat te doen bij overwaarde op je huis?

Huizen worden tegenwoordig steeds duurder. Dat kan lastig zijn als je op zoek bent naar een nieuw huis. Als je echter al een langere tijd een huis hebt, kan dit juist heel voordelig zijn! Door de stijgende prijzen op de huizenmarkt is de kans groot dat jouw huis ook meer waarde heeft gekregen. Dit betekent dat jouw huis nu meer waard is dan het was op het het moment dat je het kocht. Maar wat heb je hier eigenlijk aan? Dat lees je in deze blog!

Overwaarde verzilveren

Als jouw huis meer waard is geworden, voel je dit niet direct in je portemonnee en dat is jammer. Maar niet getreurd! Om het geld op jouw bankrekening te krijgen, kun je ervoor kiezen om jouw overwaarde uit te laten keren. Dit wordt ook wel verzilveren genoemd. Hoe doe je dit? Om jouw overwaarde te verzilveren, is het van belang dat jouw huidige woning eerst verkocht wordt. Daarin zit namelijk de meerwaarde. Als jouw huis vervolgens verkocht is voor een hogere prijs dan dat jij ervoor betaald hebt, is de eerste stap gezet. Om de meerwaarde vervolgens op jouw bank te behouden, is het slim om een goedkopere woning te kopen. Zo houdt jij de winst mooi in je portemonnee!

Een andere manier is om, na de verkoop van jouw huidige huis, in een nieuwe en betere woning te investeren. Op deze manier is de overwaarde geïnvesteerd in een ander huis. Welke methode je ook kiest; het wordt altijd sterk aangeraden om hulp, zoals het bedrijf HuizenInkoop in te schakelen bij het verzilveren van jouw overwaarde.

Een huis huren

Het verzilveren van overwaarde is alleen mogelijk als je jouw huidige huis eerst verkoopt. Eerder zijn er al twee manieren besproken als het gaat om het verzilveren van jouw overwaarde. Er is echter nog een manier om de waardestijging van jouw huis in euro’s in jouw portemonnee te ontvangen. Ook voor deze methode geldt dat hulp van een specialist altijd aangeraden wordt. In plaats van het kopen van een nieuw huis kan jij na de verkoop van jouw huidige huis ook kiezen voor het huren van een huis. Dit is een relatief snelle manier voor het verzilveren van overwaarde. Dus waar wacht je nog op?!