Zo creëer je een high-end uitstraling in huis

Luxe lederen bruine fauteuil. Foto: robuustetafels.nl
Luxe lederen bruine fauteuil. Foto: robuustetafels.nl

Wat is het geheim van een ultra stijlvolle, luxe, riante woonkamer eigenlijk? En hoe creëer je zelf die specifieke sfeer in huis? Ben jij op zoek naar tips om een high-end sfeer neer te zetten in huis, ontdek dan onze beste tips.

Creëer zelf een stylish en luxe woonkamer

Ben je niet helemaal tevreden meer over de uitstraling van je eigen woonkamer? Soms valt het kwartje pas wanneer je bij anderen op bezoek bent geweest. Wat een adembenemend interieur, iets wat je zelf ook wel zou willen. Maar waar zit ‘m dat nu eigenlijk in? Hoe kun je zelf ook zo’n high-end interieur creëren thuis, zonder dat je je volledige inboedel weg hoeft te doen?

Het geheim van het smaakvolle interieur

Zoveel mensen, zoveel interieurstijlen. Je kunt dus niet op voorhand stellen dat een klassiek interieur smaakvoller is dan een modern interieur bijvoorbeeld. Waar zit ‘m het smaakvolle dan eigenlijk in? Interieurs die zowel luxe meubelen kennen, zoals een lederen fauteuil, riante luxe bank, een fraai vloerkleed, ademen luxe en smaak uit – maar dan ben je er nog niet.

Een smaakvol interieur vraagt ook om persoonlijke items. Items die niet zomaar ergens te koop zijn. Denk hierbij aan bijzondere accessoires zoals echte kunst (geen massaproductie), overige collectors items, historische accessoires van een brocante marktje, accessoires gekocht tijdens een wereldreis, antiek uit je familie. Dergelijke woonaccessoires zijn nergens anders te vinden en zijn bijzonder persoonlijk. Het geeft je interieur klasse. Combineer klassiek gerust met modern, zolang het elkaar maar versterkt.

Een interieur met eigenheid is natuurlijk niet binnen 3 weken samengesteld. Meestal voeg je telkens weer een nieuw item toe na verloop van tijd wat je ergens op de kop hebt getikt. Een interieur is eigenlijk nooit afgerond.

Wat is een high-end interieur?

Aan het high-end interieur is niets aan het toeval overgelaten. Deze stijl is zeer zorgvuldig gekozen, meestal is er een interieurstylist aan te pas gekomen; het mag dan ook wat kosten.

Geen onderdeel is vergeten binnen dit interieur. Het plafond kent een eigen stijl, evenals de raambekleding, de vloer en de luxe meubelen. En alles is binnen dezelfde stijl op elkaar afgestemd, waarbij er meestal wordt gekozen voor de meest luxe (en dus dure) optie. Daarnaast is een high-end interieur riant. Hier geen meubelen die op elkaar gepropt staan, maar een zee van ruimte, zodat je écht optimaal kunt genieten van je leefruimte.

High-end interieur

Deze stijl wordt door het hele huis doorgetrokken en begint of eindigt dus niet in de woonkamer. Ook de hal, de slaapkamers en de keuken ademen dezelfde luxe sfeer uit en zijn van alle gemakken voorzien. Het high-end interieur maakt altijd een verzorgde indruk. Hier tref je geen verouderde meubels of apparatuur aan, maar uitsluitend het nieuwste van het nieuwste.

Natuurlijk is dit interieur niet voor iedereen weggelegd, dit is iets wat je jezelf moet kunnen veroorloven. Toch kun je een heel eind in de buurt komen door voor luxere meubelen te kiezen en voor riant te gaan.