Pas deze trends toe in je interieur in 2022!

Modern wonen.
Modern wonen.

De meeste mensen willen elk jaar hun interieur aan te passen. Soms doen we dit helemaal en kopen we allemaal nieuwe meubels en accessoires, waarna je inboedelverzekering vergelijken zeker een goed idee is. In andere gevallen kiezen we er juist voor om maar een paar updates toe te passen in ons interieur. Waar je in 2022 dan ook voor kiest, het is altijd van groot belang om rekening te houden met de nieuwste trends. Door dit te doen, zul je ervoor zorgen dat je nieuwe interieur helemaal modieus is. In 2022 is het zeker een goed idee om gebruik te maken van de onderstaande trends als je je inrichting gaat aanpassen!

Connected living

Noodgedwongen werd de digitale wereld steeds belangrijker in ons dagelijks leven – en huizen integreren dit ook, waarbij het interieurontwerp zich aanpast aan deze toenemende connectiviteit. Slimme toepassingen worden steeds diverser, betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker en kunnen steeds nauwkeuriger worden afgestemd op de specifieke behoeften van bewoners. Technologie wordt onderdeel van het meubilair, vooral in de keuken, de ruimte met de meeste connectiviteit dankzij de vele en gevarieerde opties voor aangesloten keukenapparatuur. Ook past het huis zich aan aan de nieuwe manier van werken op afstand, door een op AI gebaseerde hub te worden. Connectiviteit helpt ons leven makkelijker en slimmer te maken, maar helpt vooral het milieu op het gebied van energie-optimalisatie, temperatuurregeling, luchtzuivering, waterbeheersing: dit wordt waarschijnlijk de toekomst van smart home.

Gedeelde ruimtes

De stedelijke levensstijl, werken op afstand en flexibel werken creëren nieuwe soorten woonruimtes, zoals appartementen voor lang en kort verblijf, co-living en co-working-ruimtes. Vandaar de vraag naar nieuwe meubeloplossingen en -concepten, maar ook een toenemende vraag naar huurmeubels met een hoge kwaliteit en functionaliteit. Hoe centraler een co-living-faciliteit is, hoe veelzijdiger het concept van het appartementengebouw is, waarbij werk, vrije tijd en wonen onder één dak worden gecombineerd. Long- en shortstay-appartementen vormen een nieuw groot segment voor de interieurbranche. Als het gaat om het creëren van co-living spaces, gaat het ook om het creëren van een on-trend interieur met een stijlvol interieurontwerp, om nieuwe klanten aan te trekken via Instagram en sociale media.

Vervagende grenzen

Het toekomstige huis heeft vervagende grenzen: niet alleen tussen binnen en buiten, maar ook tussen (semi-)publiek en privé, en tussen verschillende ruimtes: wonen en koken, wonen en eten, wonen en werken, leefruimte en badkamer. Ruimten met een specifieke functie worden niet meer gesloten, maar gezoneerd dankzij decor- en meubelelementen, met elementen als (verplaatsbare) scheidingswanden of vaste inbouwelementen, karpetten om belangrijke zones af te bakenen, verschillende kleuren en materialen. In een interieur waar minder muren of scheidingswanden zijn, moeten meubels op zichzelf kunnen staan ​​en impact kunnen maken, met op zichzelf staande stukken  die niet meer een beste kant hebben. Bijzettafels kunnen ook dienst doen als zitgelegenheid, badkamermeubels lijken steeds meer op andere kamermeubels, buitenmeubels zijn geïnspireerd op binnen. Vooral verrijdbare meubelen op wielen, zoals de klassieke serveerwagen, zijn op dit moment bijzonder populair, als een duidelijk gevolg van deze grenzeloze ruimte.