Kies voor je gezondheid en koop ergonomische meubels voor in je thuiskantoor

Merk je dat je vaker last krijgt van je nek, schouders of rug sinds je vaker vanuit huis werkt? Dan is het belangrijk om deze klachten serieus te nemen en er iets aan te doen, voordat je het erger maakt. Wanneer je veel in dezelfde houding werkt, krijg je last van je gewrichten. Dit kun je voorkomen door met het juiste ergonomische kantoormeubilair te werken. In deze blog lees je welke meubels perfect in een verantwoord thuiskantoor passen. Verder kom je erachter waarom het belangrijk is om zo ergonomisch mogelijk aan de slag te gaan. Wanneer je de tips uit deze blog volgt, zal je merken dat je minder fysieke klachten ontwikkelt tijdens je periode van thuiswerk.

Welke meubels passen perfect in een verantwoord thuiskantoor?

Net zoals je op de werkvloer een veilige en gezonde werkomgeving van je werkgever verwacht, is het belangrijk om je thuiswerkplek minstens even veilig en gezond voor jezelf te maken. Dit kun je doen door ook thuis voor ergonomische kantoormeubelen te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de beste bureaustoel? Een ergonomisch bureau of een ergonomische muis? Deze kantoormeubelen zijn verantwoord, ondersteunen je lichaam perfect en voorkomen vervelende nek-, rug- en schouderklachten. Je baas is dan ook meteen weer blij met je, omdat je niet iedere week naar de fysiotherapeut hoeft onder werktijd.

Waarom is het belangrijk om zo ergonomisch mogelijk te werken vanuit huis?

Ben je op zoek naar het beste bureau? Dan kom je al snel bij de ergonomische bureaus uit. Dit soort bureaus zijn verstelbaar en kun je dus op de lengte van je eigen lichaam afstellen. Dit zorgt ervoor dat je in een natuurlijke houding aan het werk kan op je eigen werkplek vanuit huis. Wist je dat werkgevers vaak een subsidie krijgen voor het inrichten van een ergonomische werkplek? Wanneer je hen vraagt om een vergoeding voor je ergonomische kantoormeubelen in je eigen huis, krijg je te horen tot welk bedrag zij de meubels voor je kunnen vergoeden.

Een ergonomisch bureau of een ergonomische bureaustoel is een goede investering, dus zie je een ergonomisch kantoormeubel dat iets duurder is? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om het bedrag dat overblijft uit eigen zak te betalen. Verder voorkom je vervelende lichamelijke problemen, door zo gezond en ergonomisch mogelijk aan de slag te gaan vanuit je eigen thuiskantoor.