Deze interieurtrends zullen verdwijnen in 2022

Vergane trends
Vergane trends

Elk jaar komen er nieuwe trends bij waar je gebruik van kunt maken in je interieur. Soms zijn deze hypes nogal prijzig en is een lening aanvragen hiervoor zelfs noodzakelijk, al is dit gelukkig niet altijd het geval. Wat wel altijd het geval is, is dat als er nieuwe trends komen, oude trends juist uit de spotlights verdwijnen. Ook in 2022 zullen er daarom een paar populaire interieurtrends naar de achtergrond verdwijnen. Onderstaand vind je hier een paar voorbeelden van!

Open rekken

Open rekken hadden een goed moment, maar daar komt misschien een einde aan. De afgelopen jaren hebben mensen natuurlijk meer tijd thuis doorgebracht en hun keuken echt gebruikt. Het is tijdens deze periode pijnlijk duidelijk geworden dat open rekken niet werken en er uiteindelijk rommelig uitzien, terwijl ze ook de opslagcapaciteit van kasten missen. In plaats daarvan zal een combinatie van bovenkasten en decoratieve planken dit jaar de weg vrijmaken, waardoor de trend omtrent open rekken dus verdwijnen.

Grijs

Neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs zijn populaire kleuren in het hele huis. Maar vooral grijs lijkt het snelst te verdwijnen. Kleurenschema’s komen en gaan, maar hebben doorgaans een populariteitslijn van ongeveer een decennium. Grijs nadert het einde van zijn decennium. Mensen worden moe van neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs. Hoewel grijze kleurenschema’s ooit populair waren vanwege hun universeel aantrekkelijke, moderne uitstraling, willen we dit jaar meer gewaagde en dramatische kleuren voor kasten in onze keukens.

Fast furniture

Winkelen voor goedkope, semi-kwaliteitsmeubels die snel thuis kunnen worden gebouwd, zal in de toekomst niet zo populair zijn als het de afgelopen jaren geweest is. Experts denken dat we de komende jaren ook minder fast furniture zullen zien. Onze kamers worden nu dagelijks multifunctioneel gebruikt en mensen passen ze aan om flexibele en adaptieve woonruimtes te bieden. Klanten kiezen in 2022 juist eerder voor betere stukken die een groter doel hebben dan kwaliteit omwille van een lange levensduur. Dit jaar zal dus waarschijnlijk het einde van fast furniture betekenen!

Traditionele afzuigkappen

Mooie en stijlvolle afzuigkappen zijn de afgelopen jaren veel gebruikt in veel keukens, maar misschien beginnen we in 2022 minder van de trend te zien. Traditionele afzuigkappen in restaurantstijl zullen in 2022 blijven verdwijnen, omdat bewoners kiezen voor de schonere en verborgen look bij dit belangrijke onderdeel van een keuken. Keukenkappen zullen nu onopvallend zijn en worden gecombineerd met de rest van de keukenkasten. De traditionele afzuigkappen zullen dus naar alle waarschijnlijkheid verdwijnen in 2022, wat het einde van een populaire trend betekent.

Open plattegrond

Open plattegronden waren ooit enorm populair in de interieurontwerpwereld, maar experts verwachten dat de trend dit jaar mogelijk afzwakt. Veel mensen hebben tijdens de pandemie op de harde manier geleerd dat je keuken, kantoor aan huis, eetkamer, grote kamer en woonkamer misschien niet allemaal hetzelfde zouden moeten zijn. Uiteindelijk leidt gebrek in een open plattegron aan privacy tot een gebrek aan functionaliteit. Degenen met open ruimtes kunnen manieren zoeken om wat scheiding toe te voegen door middel van scheidingswanden en andere vormen van privacy.

 

Let op: het lenen van geld kost u geld, lees daarom ook de financiële bijsluiter.

— advertorial —