Waarom een op maat gemaakte stoel je optimaal comfort biedt

Wanneer je toe bent aan een nieuwe eethoek, een bed, bank of fauteuil, dan is het zit- en ligcomfort heel belangrijk. Een stoel of bed kan er nog zo mooi uitzien, als het niet het gewenste comfort biedt zal de aankoop eerder als miskoop bestempeld kunnen worden. Er zijn echter veel mogelijkheden om teleurstellingen te voorkomen. Hierbij is het op speciaal laten maken van een meubel of de mogelijkheid van een relaxstoel op maat echt een uitkomst.

Als je je interieur opnieuw wilt inrichten, ga je meestal niet voor de standaard aankleding daarvan. Het is de mooi dat je in Nederland de mogelijkheid hebt om een vakman kunt inhuren die bijvoorbeeld meubels of vloeren op maat kan maken. Vooral bij oudere huizen waar niet haakse vloeren zijn of waar de muren misschien niet precies waterpas zijn kan een specialist zoals een vloerenlegger goed van pas komen. Wil je een echt uniek design dan kan een kast of keuken op maat je interieur precies die speciale eenmalige uitstraling geven. Een extra toevoeging die je zitcomfort aanmerkelijk kan verhogen is een hoekbank met relaxfunctie. Deze kun je precies zo afstellen zodat het voor jou comfortabel is. Iets wat bij een normale bank niet mogelijk.

Kantoor

Binnen de werkomgeving komt het al veel voor dat bureaustoelen helemaal op maat worden afgesteld door een arbo-medewerker. Zit je namelijk lange tijd achter je bureau naar een beeldscherm te kijken dan is een optimale zithouding heel belangrijk. Daarbij speelt naast de hoogte van de stoel en het bureau ook mee hoever je van het beeldscherm zit. Minstens zo bepalend van een stressvolle houding is de hoek waarin je arm staat ten opzichte van je toetsenbord. De onderarm moet hierbij in een neerwaartse hoek staan ten opzichte van de rest van de arm zodat er een optimale doorstroming van het bloed is.

Thuis

Minstens zo belangrijk is dat je thuis op een bank of stoel ook zo relaxed mogelijk zit. Bij de meeste stoelen in een woonkamer is het niet mogelijk om deze precies af te stellen. Bij de zitspecialisten van Easysit hebben ze de mogelijkheid om een relaxstoel op maat precies naar jouw lichaamshouding afstellen. Het mooie van relaxstoelen is dat ze tegenwoordig op maat gemaakt worden en een compact design hebben. Ook als je minder mobiel bent zijn er genoeg mogelijkheden om comfortabel te zitten. Zo hebben veel senioren bijvoorbeeld voordeel bij een sta op stoel.

Inrichting

Naast het op maat maken van stoelen en meubels worden tegenwoordig ook muren en vloeren op een unieke manier aangebracht. Wil je niet eenzelfde patroon of laminaat met dezelfde nerf in huis hebben liggen als je buurman dan is een gietvloer een goede en duurzame investering. Een gietvloer bestaat vaak uit meerdere componenten die gemixt worden. Zo ontstaat er altijd een uniek reliëf of patroon waar geen tweede van is. Dit is tevens een zeer duurzame en onderhoudsvrije investering waar je toch al gauw zo’n vijftien tot twintig jaar plezier van hebt.

Sta op stoel
Sta op stoel