Creëer schaduw in uw tuin op een natuurlijke manier

Prachtige bomen voor op het terras
Prachtige bomen voor op het terras

Het is natuurlijk heerlijk om even lekker te zonnen. Even vitamine D binnen krijgen en genieten van het weer. Alleen soms is het ook lekker om wat schaduw te hebben in de tuin, om het minder heet te hebben of simpelweg gewoon niet te verbranden. Wat de reden ook is, schaduw in de tuin creëren kan op een natuurlijke manier door de juiste bomen te planten in uw tuin. Wij helpen u met het vinden van die bomen.

Bomen die schaduw creëren

In alle soorten en maten zijn bomen te verkrijgen die schaduw creëren: dakbomen, leibomen, maar ook normale grote bomen! In dit artikel laten we 5 bomen zien die prachtige schaduw kunnen creëren. U vindt ze allemaal op de website van BetuweBomen.nl

1. Dakplataan

De eerste boom is de dakplataan. Deze boom heeft prachtige grote bladeren en kan daarmee een hoop schaduw creëren. In Nederland is het dan ook één van de meest populaire soorten. Deze boom geeft alleen geen schaduw in de winter, want hij is niet groenblijvend.

2. De dakbeuk

Op de tweede plek komt de dakbeuk. Deze dakbeuk heeft niet grote bladeren zoals de dakplataan, maar deze boom heeft wel een hele dichte begroeiing. Hierdoor creëert de boom veel schaduw, maar ook privacy. Nog leuker, de dakbeuk heeft een mooie herfstkleur en zijn blad valt niet van de bomen in de winter.

3. Leiconifeer

Dakbomen zijn meer geschikt voor ‘’het terras’’ in uw tuin. Ze creëren dus schaduw voor een specifieke plek in de tuin. Bij leibomen is dit anders, die creëren meer schaduw voor de gehele tuin, maar misschien niet precies op de plek waar u het wilt. De leiconifeer is een prachtige leiboom die goed past in het Nederlandse klimaat en ook nog is groenblijvend is.

4. Leiboom steeneik

Ook populair is de steeneik leiboom. Deze boom heeft namelijk een dichte begroeiing en zorgt dus ook voor veel schaduw in de tuin. Nog beter is, deze is groenblijvend en de kleur van de steeneik is echt prachtig. Het grijsgroene blad is iets waarvoor deze boom vaak gekocht wordt. Ook geeft deze boom best wat privacy

5. De prunus Cerasifera Nigra dakboom

Dit specifieke soort hoort in het rijtje thuis omdat zijn roodzwarte kleur echt een unicum is in de bomenwereld. Deze boom heeft een goede dichte begroeiing en kan zeker goede schaduw geven. Toch staat hij vooral bekend om zijn blad. Geniet dus niet alleen van zijn schaduw, maar ook van zijn blad.