Let hierop bij het kopen van een vakantievilla

Ben je van plan een vakantievilla te kopen? Let dan wel op dat er veel dingen bij komen kijken. Natuurlijk is het een goed idee om in een vakantievilla te investeren. De prijzen van woningen zijn erg aan het stijgen. Wel is het zo dat je nooit 100% weet of het meer waard gaat worden. Gelukkig kan je als je een huisje koopt op een vakantiepark meestal het verhuur uit handen geven. Maar behalve dat zijn er nog veel andere dingen waar je op moet letten. Lees het hieronder.

Let op de locatie

Als je investeert in vastgoed is het altijd slim om te letten op de ligging. Je wilt natuurlijk dat het interessant blijft om het te kopen. Zo is een woning aan het strand op bij een bos of natuurreservaat erg interessant. Ze blijven ook goed hun waarde houden. Bij het verhuren van het vakantiehuisje is het ook handig als het in een vakantiepark ligt. Daar kan je bijna altijd de verhuur uit handen geven. Dat is gunstig als je zelf weinig tijd hebt.

Houd de kosten in het achterhoofd

Let erop dat je woning natuurlijk ook onderhoud nodig heeft. Als je zelf handig bent is dat mooi meegenomen. Dan scheelt dat je een hoop aan extra kosten. Als je je huis veel verhuurt is er meer onderhoud nodig. Investeer je in een woning op een vakantiepark? Dan kan het zijn dat het onderhoud door hen gedaan wordt. Dit kost ook aardig wat geld. Hierbij is ook vaak het geval dat je het huis koopt maar de grond in het bezit is van iemand anders. Dit heet erfpacht. Dan moet je jaarlijks erfpacht betalen aan de eigenaar van de grond.

Je vakantievilla verhuren

Het is slim om je vakantievilla te verhuren. Dit levert natuurlijk meer op en je kan ermee de andere kosten goed dekken. Als je hier zelf geen tijd voor hebt kan je het makkelijk uitbesteden. Al helemaal als het op een vakantiepark ligt. Hier kan je bijna altijd de verhuur uit handen geven. Dan krijg je misschien minder geld dan je anders zou krijgen. Maar je weet wel zeker dat het huisje erg vaak verhuurt zal worden. Op deze manier is je rendement gegarandeerd. Je hoeft er geen inkomstenbelasting over te betalen. Behalve als je door de belastingdienst wordt gezien als ondernemer. Als je minder dan 20.000 euro per jaar omzet, kan je kiezen voor een vrijstelling.