Zo maak je een badkamer in de bohemian woonstijl

De Bohemian woonstijl kennen de meesten wel. En wie geeft ze ongelijk. Het geeft een heerlijk gezellige sfeer. Je kan het ook wel herkennen als de ‘Ibiza stijl’ of ‘boho stijl’. Deze stijl geeft een exotische sfeer aan je interieur. Het is warm, sfeervol en levendig. Niet alles past bij elkaar en je kan best ver gaan met je ideeën. Deze stijl is ook zeker goed toe te passen in je badkamer. In deze blog lees je meer over hoe je de Bohemian woonstijl toepast in je badkamer.

Gebruik mooie kleuren

De bohemian woonstijl is vooral gezellig en exotisch. Maak daarom gebruik van mooie kleuren en patronen. Zo kan je bijvoorbeeld goed inspiratie opdoen door naar Marokkaanse badhuizen te kijken. Hier maken ze gebruik van prachtige mozaïeken in allerlei kleuren en maten. Probeer de badkamer niet te kil over te laten komen. Probeer door warme kleur een lekkere sfeer te krijgen. Probeer de patronen op de muur onregelmatig te houden. Zodat je een vintage gevoel krijgt.

Maak gebruik van badkamerplanten

Planten? Ja, planten. Planten geven de perfecte exotische sfeer in je badkamer die je probeert te creëren. Let er wel op dat je badkamerplanten moet gebruiken die goed tegen de vochtigheid kunnen. Veel planten gaan dood door te veel vocht in de badkamer. Daarom moet je goed kijken of je een badkamerplant in je badkamer zet. Wil je weten welke planten goed kunnen vertoeven in de badkamer? Lees dan deze blog over badkamerplanten. Ook fijn aan planten in de badkamer is dat ze de lucht zuiveren.

Maak gebruik van hout

Houten accessoires passen erg goed in de bohemian badkamer. Hierdoor geef je het een gezellig, natuurlijk sfeertje. Zo kan je goed gebruikmaken van een houten wastafelmeubel. Doe dit door een grote ovale wastafel er bovenop te plaatsen. Het liefst met een hoge kraan. Dit is helemaal Bohemian stijl. Zo kan je ook veel andere houten meubels of accessoires toepassen. Bamboe past ook heel erg goed. Dit geeft helemaal al een exotische sfeer. En gelukkig kan bamboe het heel goed volhouden in de badkamer.

Probeer het zelf

Het mooie aan het bohemian interieur is dat je zelf heel vrij bent met wat je kiest. Ook is bijna niks te gek. Je mag lekker out of the box denken. Probeer een moodboard bij te houden zodat je alle ideeën goed kan toepassen en je niks vergeet.