Keukens op maat bestellen, de do’s en dont’s

Ga je de keuken verbouwen en een nieuwe keuken plaatsen? Dan sta je voor een pittige, maar ook een leuke klus! De keuken is misschien wel één van de belangrijkste ruimtes in het huis. Waar je kunt koken en van de gezelligheid kunt genieten. Zeker wanneer je van de keuken een woonkeuken maakt. Maar soms zijn onze dromen ambitieuzer dan de mogelijkheden die we hebben. Maar als je een keuken op maat laat maken, kom je toch een heel eind om je droom te verwezenlijken. Maar wat zijn de do’s en dont’s bij keukens op maat bestellen? In dit blog geven wij hier antwoord op.

Wees bewust van de ruimte die je hebt

Het is goed om je bewust te zijn van de ruimte die je hebt. Of je nu een grote, gemiddelde of kleine keuken hebt. Als je jezelf hier niet van bewust bent kan een keuken uitzoeken een pittige taak zijn. Het beste wat je kunt doen is om je keuken goed op te meten en met de maten een keukenspecialist te bezoeken. Hij kan op basis van de ruimte, jouw eisen, wensen en het budget bepalen welke mogelijkheden er zijn. Zo weet je ook zeker dat je straks een droomkeuken hebt waar je jarenlang van kunt genieten.

Kijk niet alleen naar mooie producten voor in keukens

Gouden en kokende kranen, stoomovens, ingebouwde espressomachines, een koelkast die via het internet de boodschappen kan doen en ga zo maar door! Er zijn enorm veel luxueuze producten voor in de keuken, maar de grote vraag is natuurlijk of mooi ook altijd goed is. Je betaalt er een hoop geld voor en dan wil je niet tot de ontdekking komen dat het dure product eigenlijk niet zo functioneel is. Laat je dus niet alleen leiden door het uiterlijk, maar ook hoe duurzaam en gebruiksvriendelijk accessoires en producten zijn.

Koop geen keukens buiten je budget

Als je een strak budget hebt is het goed om je hier ook aan te houden. Dat geeft niet alleen een rustiger gevoel, maar je komt ook niet voor onaangename verrassingen te staan als de keuken eenmaal is opgeleverd. Houdt er rekening mee dat iedere verbouwing en dus ook een nieuwe keuken additionele kosten met zich meebrengen. En het is toch jammer dat je deze kosten niet kunt dekken, omdat je budget simpelweg niet toereikend genoeg is. Je kunt in dat opzicht beter iets minder spenderen of langer doorsparen.

Kijk niet naar problemen, maar naar oplossingen

Bij het uitzoeken van een keuken zien we al snel beren op de weg. Maar de truc is om niet in problemen, maar in oplossingen te denken. Overigens kan een keukenspecialist hier prima in meedenken. Vooral mensen met een beperkt budget of beperkte ruimte zien vaak meer uitdagingen dan mogelijkheden, maar door een gigantische keuze in keukens, apparaten en accessoires is er altijd wel een oplossing te verzinnen. Dus laat je niet zo snel uit het veld slaan als het even niet meezit in je zoektocht naar de beste keuken.

Met zekerheid niet te veel betalen? Koop dan jouw gloednieuwe keuken via Keukenmall!