Kies voor PVC vloeren in je nieuwe huis

Als je een nieuwe vloer in huis nodig hebt, dan is een van de beste opties waar je naar kunt kijken de PVC vloer. Een PVC vloer is een vloer bestaand uit verschillende pvc lagen. Het is hierdoor geen vloer van hout, laminaat of steen, maar juist van erg sterk kunststof. Hierdoor is het een vloersoort die door veel mensen wordt uitgekozen. PVC vloeren gaan namelijk lang mee en kunnen tegen een stootje. Ben je dus nog op zoek naar een optie voor een nieuwe vloer, dan raden we zeker PVC vloeren aan. Lees hieronder meer over deze soort vloer.

De voordelen van PVC vloeren

Een PVC vloer heeft veel voordelen en deze hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • De vloeren zijn gemaakt van een sterk materiaal
  • Een PVC vloer is van slijtvast materiaal dat niet snel kapot gaat
  • Het kan worden gecombineerd met vloerverwarming
  • De vloersoort dempt geluiden en is hierdoor stil
  • PVC lijkt veel op hout en brengt dus een warme sfeer mee
  • PVC is waterbestendig
  • PVC is duurzaam en gaat nog lang mee
  • Veel keuzes uit allerlei leuke ontwerpen en soorten

PVC vloeren in allerlei soorten

Als je voor PVC vloeren gaat, dan zul je snel merken dat er allerlei keuzes zijn om te maken. Er zijn namelijk veel leuke soorten en ontwerpen als het gaat om de PVC vloersoort. Zo is er PVC dat wel geschikt is om te combineren met vloerverwarming en PVC die niet kan worden gecombineerd met vloerverwarming. Daarnaast kun je kiezen tussen verschillende mates van gebruik, van licht tot intensief. Ook kun je kiezen tussen klikvloeren en lijmvloeren. Daarnaast kun je natuurlijk verschillende kleuren, vormen en soorten kiezen, zoals grijs en beige, maar ook plankformaat of tegelformaat, of houtlook en visgraat.

Als je dus voor een PVC vloer gaat shoppen is het belangrijk dat je ongeveer weet wat je zoekt, zodat je niet urenlang in de winkel hoeft te blijven. Bedenk je bijvoorbeeld alvast of je bepaalde voorkeuren hebt. Wil je graag een vloerverwarming onder de vloer of wil je graag de kleur grijs? Dat kan in de winkel al helpen met het uitkiezen van een leuke nieuwe vloer voor in je woning.

PVC vloer laten leggen of zelf leggen

Als je een PVC vloer koopt, dan kun je de keuze maken tussen zelf de vloer leggen of deze laten leggen door een legservice. Met de kliksystemen die sommige PVC vloeren hebben, wordt het makkelijk om zelf de vloer te leggen. Als je kiest voor een PVC vloer die met lijm moet worden gelegd, dan kun je beter kiezen voor een legservice. Met een legservice weet je dan toch zeker dat het goed wordt gelegd. Welke soort je ook kiest, PVC is altijd redelijk makkelijk zelf te leggen voor de klusser onder ons. Je kunt uiteraard ook altijd nog kiezen voor een legservice.

Bron: LAB21