Welk type loungeset past bij jouw tuininterieur?

Wit loungeset. Foto: Tuinmeubelshop.nl
Wit loungeset. Foto: Tuinmeubelshop.nl

 

Loungesets kennen een uitnodigende en luxe uitstraling. De tuin krijgt een prachtige upgrade met de komst van een nieuw loungeset. Alleen, welk loungeset past het beste in jouw tuin? Tuinen kennen ieder zo hun eigen sfeer en uitstraling. De moderne tuin, met fraaie composiet vlonders, natuursteen en grind heeft een geheel andere uitstraling dan een natuurlijke tuin met klein terras bijvoorbeeld. Hoe maak je dus de keuze voor het meest passende loungeset? We nemen het met je door in dit artikel.

Doel van het loungeset

Welk doel heb je voor ogen voor jouw loungeset? Wil je er zowel aan kunnen eten, als zitten én liggen? Kies dan een loungeset die al deze mogelijkheden biedt. Zo zijn sommige loungesets zijn voorzien van een ligbedfunctie. Daarnaast is het handig om een net wat hoger dan gangbaar loungeset te kiezen, indien je eraan wilt kunnen eten.

Kijk er daarnaast ook naar aan hoevel personen het loungeset ongeveer zitplek moet bieden. Misschien is een losse loungefauteuil een mooie aanvulling.

Loungesets van verschillende materialen

Zoveel smaken zoveel wensen, gelukkig zijn loungesets in velerlei materialen verkrijgbaar.

De meest voorkomende materialen zijn:

  • Aluminium – licht van gewicht, kan moeiteloos het hele jaar buiten staan en kent een strakke, industriële vormgeving.
  • Gevlochten kunststof, van Wicker – Wicker is een mateloos populaire, hoogwaardige kunststof en is eveneens weerbestendig. Wicker kent een landelijk moderne uitstraling.
  • Hardhout – Hardhouten loungesets kennen een tijdloze, landelijke uitstraling en passen perfect bij zowel een moderne als landelijke tuin. Hardhout is weerbestendig, maar kan wel vaal grijs worden. Beitsen en onderhoud is dan noodzakelijk.
  • Steigerhout – Steigerhouten loungesets staan voor een jong en hip buiten interieur. Je vindt het terug bij strandtenten, maar ook gewoon in de achtertuin. Ook steigerhout wordt vaal, maar dit past bij de look.

Voor welke trend kies je?

Zoals je hebt kunnen lezen zorgt het materiaal van het loungeset voor een specifieke uitstraling. Dit geldt echter ook voor de kleurtoon van het loungeset. Antraciet, grijze en crème kleurige loungesets voerden de afgelopen jaren de boventoon. Ultra trendy op dit moment is echter het witte loungeset. Neem het witte loungeset van Tuinmeubelshop.nl; het loungeset zelf is wit en niet antraciet of dergelijke kleurtonen. De witte kleur zorgt voor een fijn, licht loungeset, wat echt in ieder type tuin tot zijn recht komt en vriendelijker oogt dan donkere loungesets. Daarnaast maakt ‘de kleur’ wit het loungeset optisch kleiner, wat soms handig van pas kan komen. Nadelig kan het echter zijn dat eventuele mosgroei of opspattend vuil sneller zichtbaar is op een wit loungeset.

Welke ruimte heb je beschikbaar?

Ook loungesets voor buiten zijn in vele afmetingen verkrijgbaar. Heb jij maar een bescheiden achtertuin met dito terras, zelfs dan bestaan er oplossingen, zoals in de vorm van een 3-zits loungehoekbank. Stem de afmeting van het loungeset af op de afmeting van je terras. Een klein loungeset oogt verloren op een groot terras; dit is een mismatch. Stem de afmetingen dus goed op elkaar af, om een logische, kloppende uitstraling te bieden aan het geheel.