Hoe je huis op te fraaien met cortenstaal op maat

Cortenstaal is één van de populairste materiaalsoorten van dit moment, en dat heeft natuurlijk verschillende redenen. Als je voor de inrichting van je woning of tuin op zoek bent naar een goede investering, dan is deze materiaalsoort vast en zeker het overwegen waard. Wat maakt Cortenstaal nu precies zo goed, en hoe kan je het gebruiken om je interieur op te fraaien? Hieronder lees je meer handige informatie en tips over dit unieke materiaal!

Wat is Cortenstaal, en wat zijn de voordelen van dit materiaal?

Cortenstaal is een unieke staalsoort die tal van voordelen biedt op het vlak van duurzaamheid en meer. Het gaat eigenlijk om een metallegering van verschillende materialen, met als basis ijzer, waaraan dan ook nog koper, fosfor, silicium, chroom en nikkel toegevoegd zijn. Daarbij krijgt deze staalsoort zijn unieke uitstraling door de opvallende roestlaag die erop ligt.

Cortenstaal is zo populair omdat het voor de inrichting van zowel woning als tuin tal van belangrijke voordelen biedt, die je eigenlijk bij geen enkel andere materiaalsoort vindt:

1. Cortenstaal oogt robuust

Ten eerste is maatwerk Cortenstaal een robuust materiaal, dat meteen een industriële, rustieke en stoere look in huis of de tuin brengt. Door de kunstmatige roestlaag die bovenop het materiaal ligt creëer je met dit staal in één keer een verwilderde en robuuste look in je tuin of woning!

2. Cortenstaal is erg duurzaam

Daarbij komt ook nog eens dat Cortenstaal juist door de beschermende roestlaag en het gebruik van hoogwaardige metaalsoorten erg duurzaam en sterk is. Veel metaalsoorten takelen snel af, zeker als je ze buitenhuis gebruikt, bijvoorbeeld in de vorm van plantenbakken. Met Cortenstaal doe je altijd een duurzame investering, waardoor je natuurlijk ook geld bespaart op de lange termijn!

3. Cortenstaal is onderhoudsvriendelijk

Vervolgens is Cortenstaal het ideale materiaal als je weinig onderhoud wilt hebben. Deze materiaalsoort wordt immers nauwelijks aangetast door externe factoren, zoals wind, weer of vocht, waardoor je zelf haast niets meer hoeft te doen om het materiaal zijn unieke look en kracht te laten behouden. En dat is natuurlijk heel gemakkelijk!

4. Cortenstaal is op verschillende manieren bruikbaar

Ten slotte kan je bij een staalsoort als Cortenstaal zeker zijn van een materiaal dat je op oneindig veel verschillende manieren in je interieur kunt verwerken. Denk maar aan een binnenwand als blikvanger in je woonkamer, die uit maatwerk Cortenstaal bestaat. Ook bijvoorbeeld plantenbakken en veel andere accessoires, waaronder borders en zelfs omheiningen, zijn mogelijk met deze staalsoort!

Kies voor maatwerk cortenstaal bij een gespecialiseerde aanbieder

Kiezen voor maatwerk is altijd een goed idee als je je interieur af wilt maken met hoogwaardige materialen. Vertrouw op de kwaliteit, kennis en kunde van een gespecialiseerde aanbieder van cortenstaal, zoals Roestbakken.com en geniet van de vele voordelen op het vlak van duurzaamheid, uitstraling en meer!