Hoe vind je een goede makelaar? – 3 Tips voor succes

Of je nu van plan bent om een huis te kopen of verkopen, het is van vitaal belang om te begrijpen hoe je een goede makelaar kunt vinden. Jouw makelaar zal je helpen bij elke stap van het proces en hulp bieden bij de talloze technische, tactische en financiële vraagstukken die zich voordoen, zodat jij geen uren hoeft te verspillen aan het zoeken naar informatie. Bovendien geeft een goede makelaar een duidelijk inzicht in de ins en outs van de huizenmarkt in jouw omgeving. Wil je weten hoe je de ideale makelaar kunt vinden? Hier zijn enkele van de beste plaatsen om iemand te vinden waarvan je weet dat je hem kunt vertrouwen.

Afspraak maken met de makelaar
Afspraak maken met de makelaar

1. Zoek de makelaar met de meeste aanbiedingen in jouw omgeving

Een eenvoudige om de beste makelaars te vinden is om te bepalen welke makelaars beschikken over de meeste aanbiedingen in jouw omgeving. Deze simpele manier om een kwalitatieve makelaar aan de haak te slaan is handig, omdat uit de ervaring met vele cliënten is gebleken dat zij een zekere ambitie en gedrevenheid hebben.

Zorg er echter wel voor dat je rekening houdt met een belangrijke vraag: Als ze de meeste aanbiedingen in de omgeving hebben, welke prioriteit denk je dat ze zullen toekennen aan jouw huis en een andere aanbieding?

2. Vraag aanbevelingen van familie en vrienden

Een andere populaire strategie voor het vinden van een makelaar is door oude vertrouwde mond-tot-mondreclame. Vraag dus na bij jouw familie, vrienden en buren wie zij kunnen aanbevelen. Kortom, als iemand in je omgeving een makelaar kent die hij goed vindt, is de kans groot dat jij hem ook goed vindt. Ben je van plan om de ideale woning te vinden in Rotterdam en omgeving? Kijk dan eens op Kettner.nl voor ervaren makelaars bij jou in de buurt!

3. Krijg een aanbeveling van een vorige makelaar

Als je naar een nieuw gebied verhuist, is het misschien aan de orde om jouw vorige makelaar om een aanbeveling te vragen. Vaak beschikken makelaars over een netwerk van collega’s over het hele land, zodat ze je kunnen doorverwijzen naar mensen die misschien goed bij jouw passen.

4. Beoordeel wat “goed” voor jou betekent

Hoewel familie, vrienden en kennis uitstekende aanbevelingen kunnen doen, kan jouw idee van een goede makelaar verschillen met die van iemand anders, dus het is belangrijk om een lijst van de kwaliteiten op te stellen die je het meest zoek in een makelaar om jouw huis te verkopen of een huis te vinden.