Tips om inbraak te voorkomen

Of je nu een huurhuis hebt of over een koophuis beschikt, je wilt dat deze goed beveiligd is tegen inbraak. Je kunt zelf tegenwoordig best veel doen om de inbraakpreventie te verbeteren, maar hoe ga je aan de slag? De juiste inbraakpreventie is belangrijk, maar het hoeft niet dubbelop. Wij gaan je in deze blog enkele tips mee geven, zodat jij je huis zo goed mogelijk kunt beveiligen. Wat doe jij allemaal aan de beveiliging van je woning of je pand? Lees hieronder wat echt belangrijk is!

De sloten in je huis

Er zijn veel verschillende sloten, zo zijn er enkele sloten, maar er zijn ook dubbele sloten. Om je huis goed te beveiligen is het verstandig een dubbel slot te hebben. Op deze manier kunnen dieven namelijk minder gemakkelijk binnenkomen. Er zijn de nodige verschillen en het is natuurlijk ook handig te kijken hoe en waar je deze kunt plaatsen en wat voor soort deuren of ramen je hebt. Een slotenmakersbedrijf, kan jou helpen met het beveiligen van je huis. De sloten kunnen namelijk op een eenvoudige manier vervangen worden.

Wat kun je nog meer doen tegen inbraak?

Het blijft natuurlijk niet alleen bij het vervangen van de sloten door een slotenmakersbedrijf, want je kunt namelijk ook nog een alarm laten installeren. Hiermee vergroot je de inbraakbeveiliging enorm, want jij wilt inbrekers toch ook geen schijn van kans geven? Zelf kun je ook nog op een aantal belangrijke aspecten letten, deze hebben we voor je op een rijtje geschreven.

Handige tips die jij zelf kunt doen

Het eerste, waar wij vaak niet aan denken of juist vergeten is de sleutels uit het slot halen. Laat ze er niet inzitten, want hiermee vergroot je juist de kans dat er een inbraak kan plaatsvinden. Als je weggaat of je gaat slapen, doe dan alle ramen en deuren dicht en op slot. Verstop jij de sleutels ook regelmatig onder de mat? Stop daar dan mee, want hier worden inbrekers echt vrolijk van. De sleutels zijn namelijk zo gevonden en de verzekering zal niet echt blij worden als er een inbraak heeft plaatsgevonden.

Nog meer tips

Doe jij altijd een adreslabel aan je sleutels? Stel je eens voor dat je de sleutels verliest en deze worden gevonden door een dief? Dan kunnen ze op een eenvoudige manier je huis binnen komen, probeer dit dus niet te doen. Een andere belangrijke tip, zorg dat je niet veel geld in je huis hebt, want dieven zijn hier dol op. Zie jij ook vaak leuke post tegenkomen op de social media of doe je dit misschien zelf ook als je op vakantie gaat? Dit is echt heel onverstandig, want dieven houden zulke zaken juist in de gaten. Het is beter na je vakantie een leuke post te plaatsen, want dan ben je gewoon lekker thuis. Het risico dat er dan wordt ingebroken is een heel stuk kleiner, dan als jij dit doet voor je op vakantie gaat.

Let op:

In dit artikel vind je links naar een slotenmakersbedrijf. Wonen-interieur.com (svde dienstverlening) is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor diensten geleverd door derden. Spreek met slotenmakers (of andere dienstverlenende bedrijven) altijd vooraf een prijs af voor de te leveren diensten en producten zodat je zeker weet waar je aan toe bent.

Let op: Slotenmakers zijn de afgelopen tijd slecht in het nieuws geweest. Zorg dat u altijd zaken doet met een erkende slotenmaker, te vinden op via “PKVW-beveiligingsadviseur / slotenmaker“. Vraag altijd een offerte in geschrift aan en controleer of de betreffende slotenmaker erkend is. Zaken met een slotenmaker doet u geheel op eigen risico. Wonen-interieur.com kan niet instaan voor de betrouwbaarheid van slotenmakers die te vinden kunnen zijn op deze website. Bezoek daarom altijd eerst: https://hetccv.nl/certificaat-schema/politiekeurmerk-veilig-wonen/politiekeurmerk-veilig-wonen-politiekeurmerk-veilig-wonen/pkvw-beveiligingsadviseur/