Industrieel interieur? Zo pak je het aan

Een mix van stalen elementen, doorleefd hout en rustiek leer. Dat is wat industrieel design voor mij is. Deze stoere design stijl heeft mijn hart gestolen en in dit najaar zal je het steeds vaker tegenkomen in de bladen. Maar, hoe zorg je ervoor dat je de juiste mix van authenticiteit en leefbaarheid maakt?

Vind die eyecatcher

Natuurlijk wil je stoeltjes uit oude schoolgebouwen, oude lampen uit fabriekshallen van weleer en die doorleefde werkbank als tafel. Maar ga niet meteen helemaal los, zoek die eyecatchers die eruit springen. Vul de rest van het design aan met stoere, maar ook bruikbare meubels.

Het moet wel praktisch blijven

Super stoer zo’n steigerhouten tafel, maar het is ook niet schoon te krijgen en splinters kunnen een dinertje aardig verzieken. Ook roestige meubels kunnen problematisch in onderhoud zijn. Onthoud altijd dat een interieur is om in te leven.

Kies rustieke kleuren

Het juiste kleurpalet kiezen is essentieel voor een geslaagd interieur. Kies voor een industriële look met name voor een basis van rustige bruine, beige, zwarte en grijze tinten. Als je interieur beschikt over een kale bakstenen muur, beton of onbewerkt hout dan ben je hier natuurlijk al een heel eind mee op weg. Zeker ook als je stoere leren en houten meubels in het interieur hebt verwerkt. Accentueer dan het geheel met wat lichtere elementen met bijvoorbeeld plaids, kleedjes of gordijnen. Denk bijvoorbeeld aan een vervaagd Perzisch tapijt!

Niet alles hoeft oud te zijn

Meubels die al een heel leven achter zich hebben vertellen een verhaal hebben een onmiskenbare doorleefde uitstraling. Toch zal je hier en daar moeten kiezen voor wat nieuwe meubels, al is het maar om de kosten laag te houden.
Gelukkig zijn er veel shops waar je nieuwe meubels kan scoren met een onmiskenbaar oude look. Zoals het aanbod industriële stoelen van Andrs Living. Oldwood is een andere (web)winkel waar je zeker kan slagen.

Typisch industriële stoelen uit de oude school
Typisch industriële stoelen uit de oude school