Met deze tips blijft je balkon er goed uitzien

Het is zo vervelend als je na een lange winter opnieuw aan de slag moet met je balkon door slecht onderhoud. Kost je allemaal weer enorm veel kostbare tijd die je eigenlijk ook in je vrije tijd zou kunnen steken. Zou het niet heerlijk zijn steeds klein onderhoud te plegen zodat je niet in een keer een opgestapelde takenlijst voor onderhoud moet gaan doen?

Meer informatie over hoe je het beste je balkon kunt onderhouden, kun je lezen in dit artikel. Zo heb je meer tijd om te genieten van je balkon die er op zijn best uitziet, in plaats van aan uren onderhoud.

Onderhoud van je balkon

Je balkon blijft er goed uitzien bij regelmatig onderhoud. Maar voordat we overgaan naar het stukje onderhoud is veiligheid van je woonplek ook erg belangrijk. Om veiligheid op een balkon te waarborgen is het goed om na te denken over een eventuele nood trap, mits je natuurlijk laag bij de grond woont. In noodsituaties kan dit handig uitkomen.

Daarnaast kun je het beton waarvan je balkon gemaakt is brandveilig maken door middel van Fireproofing. Nu gaan we door naar het onderhoud, namelijk, het schoonhouden van je voorgevel en relingen. Gebruik hiervoor eens een bedrijf dat vanaf de buitenkant een hoge druk kan gebruiken hiervoor. Je kunt ook heel makkelijk zelf een spons met een sopje water pakken om alles regelmatig af te doen en direct te drogen. Heb je eigenlijk wel eens gedacht aan die regenpijp die al dat regenwater opvangt en in goede lijnen naar de grond brengt? Ook hier kun je kijken of alles nog in tact is, zo voorkom je dat je balkon vochtig wordt.

Ook de dingen op je balkon kun je onderhouden, bijvoorbeeld je bamboe die je rondom je hebt bevestigd. De planten die op je balkon staan verdienen ook de volle aandacht, en kijk eens naar je pallet bankje, wellicht kun je deze ook nog even opschuren en weer een nieuwe uitstraling geven. Voor het wat grotere onderhoud van je eigen balkon kun je vaak bij de Vve terecht. Zij kunnen regelmatig onderhoud laten plegen, maar je kunt ook heel veel problemen voorkomen door zelf kleine taken van het onderhoud te doen!