Woonkamer verbouwen: tips en inspiratie

Staat er een verbouwing van je woonkamer op de planning? Met deze tips kom jij die verbouwing fluitend door. En nog op zoek naar wat inspiratie? Ook daar hebben wij in dit artikel aan gedacht.

Bepaal je wensen, eisen en budget

Zorg ervoor dat je al je wensen, eisen en het budget helder hebt voordat je aan de verbouwing van je woonkamer begint. Niks vervelender dan dat je met een halve woonkamer komt te zitten zonder budget, of dat die nieuwe vloer toch niet helemaal past. Wat wil je bereiken met de verbouwing? Wil je bijvoorbeeld voor meer natuurlijk licht gaan in de woonkamer of wil je een oude uitstraling aan de woonkamer geven met houten balken. Alles is mogelijk, als je het van tevoren maar goed uit hebt gedacht.

Maak een moodboard

Maak online een moodboard of ga lekker knutselen en knip je favoriete afbeeldingen uit woonmagazines. Gebruik het moodboard om duidelijk te hebben welke sfeer je wilt dat je nieuwe woonkamer uitstraalt. Maar kies ook een duidelijk kleurenpalette en de stijl die je wil hanteren. Neem dit moodboard vervolgens elke keer mee wanneer je voor meubels gaat shoppen of een nieuwe kleur ver uitkiest. Zo weet je dat je nieuwe spullen goed bij elkaar gaan passen.

Plan je verbouwing goed!

Denk je verbouwing helemaal uit. Maak een planning zodat je goed weet waar je aan toe bent. Laat je een nieuwe vloer leggen door een vakman, maar wordt er ook een uitbouw geplaatst? Zorg dat je duidelijk op papier hebt wanneer welke vakman komt, zodat de verbouwing soepel verloopt. Heb je zelf geen tijd om dit proces in de gaten te houden? Overweeg dan eens om een aannemer in de handen te nemen.

Voor meer informatie en tips raden we je aan om een bezoekje te nemen aan De10Beste.nl

Wat zijn de trends in 2022?

Nog op zoek naar wat inspiratie voor je woonkamer? Hierbij de laatste trends voor de woonkamer van je dromen:

  • Het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen is helemaal hot.
  • Combineer een functionele inrichting met een persoonlijke inrichting.
  • De trend voor stijl zijn op dit moment retro en de urban jaren ’90. Ga lekker los!
  • Ook je woonkamer kan je duurzamer maken. Shop eens bij een tweedehands winkel en plaats meer ramen voor natuurlijk lichtinval!