Tips voor het creëren van meer luxe in de woning

Een luxe woonkamer voorziet je van comfort en geeft je woning een moderne sfeer. Je geeft op verschillende manieren een luxe stijl aan je woonkamer. Grote ramen zorgen voor veel licht in je woning. Dit geeft een luxe uitstraling. Ook het gebruik van glas in wanden en deuren is hierin belangrijk. Zo verspreid je het licht van buiten door de hele woonkamer. Hoge ramen en deuren geven het effect dat er meer ruimte is in je woning. Ook hierdoor vergroot je het gevoel van een luxe woonkamer. Daglicht geeft meer kleur aan je woning en laat de meubels helder ogen. Zorg dus voor voldoende licht en laat raamdecoratie dit niet wegnemen.

Kies de juiste vloer en wandbekleding

Het type vloer en de kleur van de wanden bepaald voor een groot gedeelte de sfeer in je woning. Ga je voor donker hout en rode of gele muren, dan ontstaat er een hele warme sfeer in huis. Voor een luxe woonkamer kies je eerder voor lichte kleuren. Denk bijvoorbeeld aan lichtbruin visgraat laminaat en witte muren. Het gebruik van effen kleuren zoals antraciet of lichtgrijs breken het wit zonder dat dit de luxe sfeer beïnvloed. Houttinten maken het luxe design helemaal af. Kies bijvoorbeeld voor een steigerhouten steunbalk of een houten trap die open is.

Trek het luxe design door de hele woning

Wanneer je de hele woning voorziet van hetzelfde design, maak je er een geheel van. Bij een luxe woonkamer hoort dus ook een luxe design keuken. Dit doe je door dezelfde kleuren aan te houden. Gebruik je veel lichte kleuren met donkere accenten? Trek dit dan door naar de keuken. Ga bijvoorbeeld voor lichte keukenkastjes met een natuurstenen aanrechtblad. Hout speelt hier ook weer een belangrijke rol in het geven van sfeer. Laat hout terugkomen in de keuken door voor houten keukenkastjes of kookeiland te kiezen. Lampen bepalen ook voor een deel de sfeer. Hang een kroonluchter boven het kookeiland of ga voor tweezijdige spotjes boven het aanrechtblad.

Laat het interieur stralen met de juiste meubels

De meubels in je woning dragen natuurlijk bij aan de luxe sfeer. Ga voor strakke, effen kleuren wanneer je een luxe design gaat creëren. Denk aan een lichtgrijze hoekbank met bijpassende fauteuil. Zet een houten koffietafel in het middel en kies voor het tv-meubel eenzelfde soort hout. Door verschillende elementen en kleuren terug te laten komen, maak je van je woning een geheel. Kies bijvoorbeeld voor een servieskast in de keuken met hetzelfde hout type als de eet- en koffietafel. Niet alles hoeft dezelfde kleur te zijn. Het spelen met kleurtinten leukt de woning juist op. Alles is mogelijk zolang je het zelf mooi vindt.

Decoratie maakt je woning compleet

Sommige mensen die een modern of luxe design gebruiken, vinden het spannend om hier elementen zoals kleur en decoratie aan toe te voegen. Het gebruik van effen kleuren is veilig, maar lijkt vaak ook saai. Voeg wat groen toe door planten neer te zetten. Kies een kleur en laat die in kleine details terugkomen, bijvoorbeeld in een vloerkleed of een schilderij. Door met de kleuren te spelen zonder ze heel duidelijk te gebruiken, creëer je een kleine touch aan je woning die net dat laatste stukje sfeer meegeeft. Wees ook niet bang om kaarsjes of kleine lampjes te gebruiken. Deze zorgen voor de final touch op koude dagen.