Heerlijk comfortabel kunnen genieten in de woonkamer

Comfortabel genieten doe je in een opsta stoel of relax fauteuil. Door de juiste meubels te kiezen tover je de woonkamer om tot een waar relax-walhalla. Denk bij de aanschaf van een bank bijvoorbeeld na over de vorm. Kies je voor een simpele tweezits? Koop er dan een hocker of voetenbank bij. Zo zit je nog steeds lekker languit. Een andere optie is een hoekbank. Deze bank heeft een L-vorm waardoor je languit op het rechte stuk zit, en juist actief rechtop op het andere deel. Wissel af van een actieve en passieve houding en maak optimaal gebruik van je bank.

Stoelen voorzien je van veel comfort

Een of twee stoelen in de woonkamer zorgen voor extra comfort en een andere uitstraling. Zet een hoekbank neer en plaats in de lege hoek een stoel. Zo ‘breek’ je als het ware de lege ruimte en ontstaat er een zithoek die afgezonderd lijkt van de rest van de ruimte. Ga voor een relaxzetel wanneer je op zoek bent naar een stoel met veel comfort. Er bestaan uiteraard ook stoelen met een lager ontspan gehalte, zodat je rechtop zit. Een stoel die je in een actieve houding laat zitten is beter voor je rug. Hou er rekening mee dat je niet voor langere periodes achter elkaar onderuitgezakt in een relaxstoel.

Maak gebruik van veel kussens

Kussens geven je extra comfort en dragen bij aan de sfeer in huis. Het voordeel van kussens is dat je eindeloos varieert. Kies voor verschillende grootte kussens en leg ze tegen elkaar aan. Dit creëert een bepaalde diepte in je bank of fauteuil. Speel met kleuren om je woning meer sfeer en uitstraling te geven. Ook in een moderne inrichting van zwart en wit passen kleurige kussens. Denk bijvoorbeeld aan een groentint. Laat de groentint vervolgens terugkomen met planten en wat decoratie. Zo geef je meer sfeer aan je woning zonder dat je er een kleurpaleis van maakt.

Dekens voor warmte en decoratie

Naast kussens dragen dekens ook bij aan de sfeer van je woning. Leg de deken opgevouwen in de hoek van de bank om een huiselijke sfeer te creëren. Een andere optie is om de deken over de leuning van een stoel of bank te leggen. Speel met kleuren en combineer de deken bijvoorbeeld met verschillende kussens voor een extra huiselijke sfeer. Naast decoratie gebruik je de dekens ook om onder te kruipen op koude dagen. Zink weg in de relaxzetel en rol jezelf in een deken voor een volledig ontspannen gevoel. Er bestaan ook dekens waar je armen doorheen passen. Deze staan minder strak wanneer je ze opvouwt, maar zijn erg handig wanneer je een boek leest onder de deken.

Plan je ontspanmomenten in

Veel mensen leven een druk bestaan. Je staat vroeg op en bent de hele dag aan het werk. Wanneer je thuis komt wachten er verschillende klusjes op je en in de avond staat een sportactiviteit geplant. Wanneer je uiteindelijk thuis komt, is het tijd om weer naar bed te gaan. Het is belangrijk om de ontspanmomenten met jezelf in te plannen. Kies bijvoorbeeld een avond in de week waarop je geen verplichtingen hebt. Verwen jezelf die avond met een moment voor jezelf. Lees dat boek uit of binge een goede serie terwijl je op de bank ligt. Geniet van de vrije momenten.