Toenemende warmte zorgt voor meer vraag naar plissé hordeuren

Het wordt in Nederland steeds warmer en de seizoenen lopen steeds meer door elkaar heen. Hoewel het warme weer soms erg aangenaam is en dit ons over het algemeen vrolijk stemt, is het toch echt een zorgwekkende ontwikkeling in verband met de klimaatverandering en de impact op onze planeet.

Daarnaast is het vaak zo dat het in de warmte soms lastig is om lekker te slapen en je ook niet nog meer energie wil verspelen aan dure airconditioning. Door gebruik te maken van een plisse hordeur is het mogelijk om in de avonden je huis te ventileren en af te laten koelen zonder dat je allemaal ongewenste vliegen en muggen in huis haalt.

Plissé hordeuren worden steeds populairder

De plissé hordeuren van tegenwoordig zijn van absolute topkwaliteit en worden geleverd in tal van soorten en maten. De populariteit is dan als vanzelfsprekend ook behoorlijk toegenomen en door het warme weer van de afgelopen jaren is er ook veel meer vraag naar hordeuren.

Dit heeft geresulteerd in de opkomst van winkels die gespecialiseerd zijn in de productie en installatie van hordeuren. De meeste van deze speciaalzaken hebben ook een webshop en bieden hun diensten aan door het hele land. Een hordeur wordt bovendien allang niet alleen meer op standaard deuren geplaatst, maar kan ook op maat gemaakt worden voor bijvoorbeeld een schuifpui of een raam.

Hordeur helpt pollen buiten te houden

De meest moderne plissé hordeuren zijn gemaakt van een aluminium frame en een meestal donkergekleurde hor gemaakt van elastisch fiber. Dit hor is dusdanig fijn dat deze de wind doorlaat en vliegen en muggen tegenhoudt. De horren zijn tegenwoordig zo efficiënt dat zelfs pollen worden tegengehouden en je dus ook aanzienlijk minder last hebt van hooikoortsklachten wanneer je de hor gebruikt.

Het elastische materiaal zorgt ervoor dat de deur altijd strak staat en er geen vouwen zichtbaar zijn en het ook meebeweegt wanneer er iets tegenaan komt, zodat het niet scheurt. Een ander voordeel aan de hor van fiber, is dat deze spatwater bestendig is en ook vuilafstotend is. Met een vochtige doek is de hor indien nodig ook eenvoudig schoon te maken.