Stap voor stap je interieur opknappen

Als je een huis hebt, dan moet dit helemaal jouw plekje zijn. Natuurlijk ook van je huisgenoten als je die hebt, maar daar gaan we het vandaag even niet over hebben. Vandaag ben jij even ons punt van aandacht en word jij even in het zonnetje gezet. Hoe? Door je te vertellen hoe je je huis echt jouw plekje maakt. Waarom? Omdat je dit verdient, dat verdient iedereen. Wij vertellen je stap voor stap hoe je je interieur opknapt, aangezien dit echt is wat je huis kan maken of kraken. We gaan daarbij in op verschillende aspecten die hierbij komen kijken. Van het financiële aspect tot aan decoraties en kleuren, je leest het hier allemaal.

Financiering

Een interieur dat bij je past kan best prijzig zijn en het is begrijpelijk dat je niet in een keer zelf een groot geldbedrag kunt ophoesten. In dit geval heb je in principe drie mogelijkheden. De eerste optie is om je interieur beetje bij beetje aan te pakken. Vervang de keuken de ene maand, en pak enkele maanden later de badkamer aan. Een andere optie is om nog even te sparen. Heb je het geld bij elkaar? Dan kun je de woning in zijn geheel aanpakken.

De derde optie is om een persoonlijke lening aan te vragen. Of dat verstandig is, hangt maar net van de situatie af. Een geldverstrekker zal altijd toetsen of het verantwoord is om geld uit te lenen. Daarna ben je echter zelf verantwoordelijk voor het afbetalen van de lening. Weet je zeker dat je het geleende bedrag inclusief rente kunt terugbetalen? Dan kan het soms best interessant zijn om te lenen. Soms geeft het je zelfs mogelijkheid om op de lange termijn te besparen. Bijvoorbeeld omdat de set meubels die je wilt nu in de aanbieding is of omdat je zo een duurzamere keuze kunt maken.

Stijl

Dan de stijl. Stapje voor stapje, zoals beloofd. De stijl is de sfeer die er heerst in je huis. Als je je afvraagt wat voor stijl bij je past, dan kun je eens kijken naar verschillende stijlen en jezelf afvragen waar je echt warm van wordt. Dan is het vervolgens zaak om te kijken en beoordelen of dit wel bij je huis past. Dat is eigenlijk alles, meer niet. Een stijl kiezen is best makkelijk, maar ernaar handelen is een ander verhaal!

Decoraties

Dan de decoraties. Een succesvol interieur bestaat uit een geheel van losstaande elementen en ook de decoraties horen hierbij. Zorg dus voor decoraties die aansluiten bij de stijl, maar ook aansluiten bij je wensen; alles, geen uitzonderingen.

Kleuren

Dan de kleuren, ons laatste onderdeel. De kleuren die je gebruikt, hebben een grote invloed op zowel je interieur als je gemoedstoestand. Dat eerste spreekt voor zich, maar dat tweede is ook nog eens wetenschappelijk bewezen. Daarom moet je meer rekening houden met de kleuren dat je van tevoren wellicht dacht. Wel willen we je vragen een beetje te mixen en matchen, geen interieur dat slechts één, twee of drie kleuren bevat. Heel veel succes met je mooie project!

 

— Advertorial — Let op: het lenen van geld kost geld, lees daarom goed de financiële bijsluiter